Vegetarisk påskmat – 8 fräscha recept
Vill du servera fräscha, vegetariska och klimatsmarta alternativ på årets påskbuffé? Vegetarisk påskmat är enkelt att laga och passar hela familjen (ja, till och med morfar!). Gör alltifrån krämiga tofusillar i olika smaker till skagencheesecake, smörgåstårta och tofu ribs. Här är våra åtta godaste recept på vegetarisk påskmat!
1. Vegetarisk sill på tofu
Fuskigt gott utan fisk? Oh ja! Till och med godare än riktig sill om vi får säga det själva. Tofusill är ett gott, lättlagat och modernt påfund som dessutom är snällt mot miljön och 100% veganskt. Så vilken smak väljer du: skärgård, inlagd sill eller senap? Eller varför inte alla för den delen?
Recept:
Tofusill skärgård >
Inlagd tofusill >
Tofusill med senap >

2. Skagencheesecake med alspånsrökt tofu
Med en skagen-ish-cheesecake tar du buffén till riktigt goda nivåer. Den är lyxig och matig med en krämig fyllning av växtbaserad färskost, dill, citron, rödlök och tångrom. Dessutom har den bitar av vår allas favorit: alspånsrökt tofu! Tofun gör den nämligen extra god med en smak som kan liknas vid rökt lax eller skinka.
Till receptet >

3. Tofuskagen med alspånsrökt tofu
Uppfriskande och krämig vegansk skagenröra med färsk dill, citron och växtbaserad röd tångrom som tar smaklökarna till havet! Pricken över i:et? Den alspånsrökta tofun, som tillför perfekt tuggig konsistens och fyllig rökig smak. Det här receptet på vegansk skagen är inte bara gott och fräscht; det är även snällare mot klimatet än klassisk skagenröra.
Till receptet >

4. Avokadohalva med skagen
Ägghalvan med kaviar kan enkelt bytas ut med avokadohalva med tofuskagen! Med vår färdiga tofuröra skagen är den klar på långt under 15 minuter. Helt perfekt om gästerna redan är på ingång eller om du vill lägga mer tid på andra rätter i buffén. Vegetarisk påskmat kan knappast bli enklare!
Till receptet >

5. Växtbaserad smörgåstårta
Här har du en smörgåstårta som är en underbart god variant av den svenska klassikern. Med en krämig fyllning av tofuskagen och vår fylliga och smakrika alspånsrökta tofu banar den väg för succé för alla typer av festligheter. Glömde vi säga att den också är enkel att laga?
Till receptet >

6. Tofu ribs
Om du inte redan älskar tofu eller vegetarisk påskmat, då gör du det snart. Tofu ribs är nämligen en riktig hit för påskbuffén. Resultatet blir riktigt smakrik, god och krispig tofu smaksatt med en fyllig marinad av vitlök, ingefära, sojasås och sriracha. Inspirerat av ingen mindre än största veganbloggaren, Jävligt Gott!
Till receptet >

7. Tunnbrödssnittar med lyxröra
Vem behöver rökt lax när det finns växtbaserad laxröra? De här snittarna är klara på mindre än 10 minuter och har en magiskt god fyllning av vår lyxröra gjord på tofu. Dessutom är röran färdig att servera direkt ur burken, bra va? Prova och njut!
Till receptet >

8. Scrambled tofu (växtbaserad äggröra)
En påsk utan ägg? Ja, det går faktiskt toppen; särskilt med en scrambled tofu som frukost på påskaftonsmorgon. Eller varför inte som krämig röra till buffén som alternativ till ägghalvorna? Det är den ultimata varianten på vegansk äggröra som är sagolikt god, krämig och smakrik. Dessutom löjligt likt ägg, faktiskt.
Till receptet >

Redo att bjuda på vegetarisk påskmat?
Äntligen! Välj och vraka bland recepten för att göra just din drömbuffé i år. Vi kan garantera att vegetarisk påskmat är något alla kan laga och uppskatta – även morfar. Det ska vara enkelt (och magiskt gott!) att vara snäll mot djur och natur.
Glad påsk önskar Yipin och familjen Lu!