Stinas favoritrecept
15 min |4-5 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 150 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk agavesirap eller lönnsirap
  • valfritt: 1 nypa salt

Tillbehör

  • havre-vispgrädde
  • växtbaserad mörk choklad (55-70%) 
  • hasselnötter
  • bär, t ex färska hallon

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu på Mathem, eller hitta den i vegokylen på fysisk matbutik.

 

Så gör du

  1. Dela chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Låt svalna litegrann.
  2. I en matberedare eller blender, mixa tofun i cirka 30 sek tills den är slät.
  3. Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern och mixa, addera den smälta chokladen i en tunn stråle. Mixa tills slät.
  4. Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera i mindre skålar och toppa med vispad grädde, hackad choklad, krossade hasselnötter och bär (gärna färska)!

 

Vegansk chokladmousse med extra finess!

Nu kan du äntligen göra en helt fantastisk vegansk chokladmousse! Det är utan tvekan den perfekta desserten att bjuda på oavsett årstid, både till vardags och till fest. Dessutom kan hela glada släkten tycka om den – för vem älskar inte choklad? Du vet även att receptets hemliga ingrediens är silkesmjuk tofu; hjälten som ger chokladmoussen den perfekta konsistensen.

 

Silkestofu är en extra mjuk tofu som kan ersätta alltifrån ägg till yoghurt och gräddfil om den vispas eller mixas. Ja, den är faktiskt helt otrolig som krämig bas i såväl bakverk och desserter som maträtter, smoothies och såser. Vad sägs om vegansk kladdkaka gjord med silkestofu eller en vegansk pumpasoppa, till exempel?