Recept av Yipin
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ msk ättiksprit 12%
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl matgrädde, t ex växtbaserad
  • 1 dl olja
  • 1 msk dill

Tips!

Köp Yipin extra fast tofu på Mathem.

Så gör du

  1. Blanda senapen med socker, salt och ättika.
  2. Tillsätt grädde, olja och vatten under omrörning. Blanda sedan ner dillen.
  3. Tärna tofun i cirka 1,5 x 1,5 cm kuber. Lägg dem i blandningen och rör om. Låt stå i kylen över natten innan servering. Servera din tofusill senap och njut!

 

Passa på att testa vegansk skärgårdssill till buffén också! Eller varför inte griljerad alspånsrökt tofu, en god cheesecake eller smörgåstårta med vegansk skagenröra? Scrolla ned för fler goda recept till jul, påsk och midsommar.

 

Tips! Om du vill ha extra tuggmotstånd på din tofusill senap rekommenderar vi Yipin extra fast tofu naturell. Tofun är svensktillverkad och görs av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike.