Recept av Yipin
30 min |2-4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 100 g grönkål
  • 1 rött äpple
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • ½ dl russin
  • 1 dl valnötter
  • Marinad

  • olivolja
  • apelsinskal och saft från ½ apelsin
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och peppar
  • Dressing

  • apelsinsaft från ½ apelsin
  • olivolja och vinäger efter smak
  • salt och peppar

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Tärna tofun och blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i tofun så att den täcks av marinad. Låt stå i kylskåp i minst 15 minuter.
  2. Dela grönkål, äpple och apelsin. Kärna ur granatäpplet. Lägg allt i en stor skål tillsammans med russin och valnötter.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek den marinerade tofun på medelhög värme, i cirka 5 minuter eller tills den får en gyllene stekyta.
  4. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över grönkålssalladen. Massera in marinaden i salladen.
  5. Addera tofun till salladen och voilà! Din grönkålssallad med granatäpple och apelsintofu är redo att avnjutas.

 

Om du vill servera grönkålssalladen som huvudrätt eller som tillbehör till annat gott väljer du själv. Kom även ihåg att välja extra fast naturell tofu. Tack vare sin extra fasta konsistens är tofun riktigt enkel att smaksätta, och den drar åt sig smaker som ett proffs. Och det kan vara så enkelt som tre ynka ingredienser; just i detta recept är apelsin, ingefära och olja allt du behöver för en magiskt god tofu.

 

Grönkålen blir också riktigt god när den masseras med olivolja och apelsinvinägrett. Denna grönkålssallad med granatäpple och svensktillverkad tofu får full pott, helt enkelt!