Lisas favoritrecept
15 min |6-8 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • 4 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 dl växtbaserad majonnäs
  • ½ kruka dill
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 burkar röd tångkaviar
  • havssalt
  • svartpeppar

Tips!

Hitta Yipin alspånsrökt tofu i vegokylen på matbutiken, eller beställ på Mathem.

Så gör du

  1. Skär tofun i små kuber, cirka 1 cm stora. Finhacka även dill och rödlök.
  2. I en burk eller medelstor skål, blanda ihop creme fraiche, majonnäs, tångrom, dill och sedan rödlök. Pressa sedan i citronsaft och smaka till sist av med havssalt och svartpeppar.
  3. Servera och njut av en uppfriskande vegansk skagenröra! Ät till exempel som pålägg på mackan, i bakpotatis, i snittar eller servera som den är på festligheter eller på buffén under alla dina favorithögtider!

 

Visst var detta recept på vegansk skagen en hit? Riktigt fräsch och uppfriskande med rökiga toner från den alpånsrökta tofun, som dessutom är snällare mot klimatet än klassisk skagenröra!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en alspånsrökt tofu: en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Tips! Prova vår rökta tofu istället för korv i en tofu stroganoff, som bacon i carbonaran eller ät den som den är, som pålägg på mackan.

 

Har du provat receptet på vegansk skagenröra?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3