Recept av Yipin
15 min |4-6 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 dl saltgurka
  • ca 10 cm skivad purjolök
  • 1 msk senapsfrön
  • dill till garnering

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.
  2. Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka. Skär tofun i rektangulära skivor.
  3. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.
  4. Förvara inlagd tofu i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter. Mums!

 

En sill som alla kan gilla, det är vi övertygade om! För extra fast konsistens på inlagd tofu och vegansk sill rekommenderar vi Yipin extra fast naturell tofu. Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna, av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike.

När du ändå håller på, varför inte passa på att testa fler varianter på tofusill? Scrolla ner för fler goda recept till buffén.