Recept av Yipin
15 min |4-6 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin fast naturell tofu eller 230 g Yipin extra fast tofu
  • 6 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • ca 10 cm skivad purjolök
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • ca 1 dl saltgurka
  • c1 msk senapsfrön
  • dill till garnering

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.
  2. Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka.
  3. Pressa fast tofu försiktigt på vatten med en kökshandduk. Skär den sedan i rektangulära skivor. Om du använder extra fast tofu kan du skiva den direkt.
  4. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.
  5. Förvara inlagd tofu i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter. Mums!

 

En sill som alla kan gilla, det är vi övertygade om! Detta recept på vegansk sill / inlagd tofu var riktigt enkelt, eller hur? För extra fast konsistens på vegansk sill rekommenderar vi att pressa vår fasta naturella tofu på vatten med en kökshandduk innan du skivar den. Det gör att den får en fastare konsistens och påminner mer om sill i texturen. Du kan också välja Yipin extra fast naturell tofu som du kan skiva direkt.

När du ändå håller på, varför inte passa på att testa fler varianter på tofusill? Scrolla ner för fler goda recept till buffén.

Och vet du vad? Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna, av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike. Ett bra val för både klimatet och smaklökarna, vi lovar!