Recept av Yipin
15 min |6-8 portioner

Du behöver

  • Botten

  • 200 g kavring
  • 75 g växtbaserat smör
  • Fyllning

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 400 g vegansk cream cheese
  • 80 g tångrom
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 1 citron (zest + saft)
  • 1 kruka färsk dill
  • salt

Tips!

För en enklare skagencheesecake, använd vår färdiga tofuröra skagen som fyllning. Yipin tofuröra skagen och Yipin alspånsrökt tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring.
  2. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.
  3. Vegansk skagenröra: Skär alspånsrökt tofu i små kuber och hacka dill. Lägg tofun och dillen i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Ta ut kavringsbottnen ur kylskåpet och fyll den med skagenröran.
  5. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering.
  6. Dekorera med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar. Njut av en magiskt god vegansk skagencheesecake!

 

Denna veganska skagencheesecake passar utmärkt på buffén i påsk och midsommar och andra festligheter som kan älskas av hela familjen. Riktigt schysst för smaklökarna och för miljön!