Recept av Yipin
15 min |6-8 portioner

Du behöver

Botten

  • 200 g kavring
  • 75 g växtbaserat smör

Fyllning

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 400 g vegansk cream cheese
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 80 g tångrom
  • 1 citron (zest + saft)
  • 1 kruka färsk dill
  • salt

Tips!

För en ännu enklare skagencheesecake, använd vår färdiga tofuröra skagen som fyllning.

Yipin tofuröra skagen och Yipin alspånsrökt tofu finns att köpa på Mathem samt i fysisk butik.

 

Så gör du

  1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring.
  2. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.
  3. Vegansk skagenröra: Skär alspånsrökt tofu i små kuber och hacka dill. Lägg tofun och dillen i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Ta härefter ut kavringsbottnen ur kylskåpet och fyll den sedan med skagenröran.
  5. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering.
  6. Dekorera till sist med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar. Njut av en magiskt god vegansk skagencheesecake!

 

Skagencheesecake + rökt tofu = succé!

Grattis – nu har du hittat det bästa alternativet till korv, bacon och skinka! Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna (ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den lättlagad.

Denna veganska skagencheesecake passar utmärkt på buffén och andra festligheter! Dessutom är vi övertygade om att den kan älskas av hela sällskapet. Riktigt schysst för miljön är den också, bra va?