Recept av Yipin
15 min |6-8 portioner

Du behöver

  • Botten

  • 200 g kavring
  • 75 g växtbaserat smör
  • Fyllning

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 400 g vegansk cream cheese
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 80 g tångrom
  • 1 citron (zest + saft)
  • 1 kruka färsk dill
  • salt

Tips!

För en ännu enklare skagencheesecake, använd vår färdiga tofuröra skagen som fyllning. Yipin tofuröra skagen och Yipin alspånsrökt tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se, samt i fysisk butik.

Så gör du

  1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring.
  2. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.
  3. Vegansk skagenröra: Skär alspånsrökt tofu i små kuber och hacka dill. Lägg tofun och dillen i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Ta härefter ut kavringsbottnen ur kylskåpet och fyll den sedan med skagenröran.
  5. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering.
  6. Dekorera till sist med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar. Njut av en magiskt god vegansk skagencheesecake!

 

15 min förberedelse!? Ja, det kan knappast bli enklare än så. Denna veganska skagencheesecake passar utmärkt på buffén i midsommar och andra festligheter! Dessutom är vi övertygade om att den kan älskas av hela sällskapet. Riktigt schysst för djur och natur är den också, bra va?