Tofuguiden
Tofu, vad är det? Hur lagar man tofu? Är tofu nyttigt? Så många frågor, men nu behöver du inte undra längre! Tofuguiden ger dig svaren på allt du vill veta om tofu och varför tofun är så bra (vi må vara lite partiska men tofu är faktiskt fantastiskt!). Välkommen att bli tofuexpert tillsammans med vår familj.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Har du hört talas om det växtbaserade superproteinet tempeh? Det har en 1000-årig lång historia men det är först på senare år som Sverige äntligen fattat grejen! Så vad är tempeh egentligen, vad är det gjort av och hur kan det tillagas? Lär dig mer här!
Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.
Den här gamla metoden för att bevara livsmedel ger inte bara spännande smaker, utan också en massa hälsofördelar. Men vad handlar det egentligen om? I den här artikeln kollar vi närmare på vad fermentation är och hur livsmedel som tempeh, kimchi och yoghurt kan göra din kost både roligare och mer hälsosam.
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.
Dagarna blir varmare, knopparna gror och vi välkomnar vårsolen med öppna armar ☀️ Det kan bara betyda en sak; att påsken närmar sig. Och till påskens alla festligheter passar det ju alldeles utmärkt att bjuda på en vegetarisk påskbuffé. Rrrriktigt gott blir det – och man får sig en rrrriktigt glad påsk på köpet! 😃 Här kommer 7 goda, festliga och helt vegetariska recept att inspireras av till påskbuffén:
Hmm… Vad är egentligen silkestofu? 🤔 Silkestofu är en mjuk och krämigare variant av klassisk fast tofu. Den används ofta i asiatiska rätter och är älskad av många – nog det bästa som finns (om du frågar oss)! 😁 Och det som är så kul med silkestofun är att den går att använda till så mycket. Oavsett om du är sugen på något sött, fräscht eller matigt – silkestofu fixar allt! Det går lika bra att ha i smoothie, som det är att ha i en pastasås eller till och med chokladmousse 🤤 Låt kreativiteten flöda, och inspireras av 7 goda och krääämiga recept med silkestofu som kommer här.
Vad kan man laga med marinerad tofu? Möjligheterna är oändliga och listan är lång… 😋 Som tur är finns det flera olika smaker att välja mellan; soja och ingefära, örter och vitlök eller sjögräs och dill, till exempel. Vilken blir din favorit? Om du är ett fan av asiatisk mat, då är vår tofu marinerad med soja & ingefära ett klockrent val. Den är lika god att äta kall som den är enkel att steka på – perfekt i wok, bowl och fler asiatiska favoriter 😍 Låt dig inspireras av våra recept med marinerad tofu här nedan.
Letar du efter recept med alspånsrökt tofu? Då har du hamnat heeelt rätt. Vi vet allt och lite till om rökt tofu – och all tofu för den delen (vi är ju Sveriges tofuexperter!) 🤓 Just alspånsrökt tofu är en favorit av så många anledningar; den är äkta rökt och djup i smaken, proteinrik och godast. Iallafall om man utgår från att vår alspånsrökta tofu är den #1 mest köpta smaksatta tofun i Sverige! En härlig bonus är ju att den passar i nästan alla rätter och för alla smaklökar. Ät den i soppa, gryta, grillad eller kall och hyvlad på mackan 😋
Vill du äta mer vegetariskt och samtidigt vara säker på att du får i dig tillräckligt med protein? Och hur mycket protein ska du egentligen äta per dag? 🤔 Det är några frågor som cirkulerar hos många, och som de legitimerade dietisterna Caroline Wilbois och Johanna Andersson (@dietistensval på Instagram) nu besvarar 👉 Här tipsar Dietistens val om hur man på ett magvänligt och klimatsmart sätt täcker sitt proteinbehov under dagen, samt delar ett nytt recept i linje med temat.
Protein, protein, protein – den stora snackisen! Och det du kanske undrar; får du i dig tillräckligt med proteinrik mat? 🤔 Kort sagt: Ja – även om du äter vegetariskt. Men med det sagt är det smartare att fördela proteinintaget jämnare under alla dagens måltider. Så glöm inte proteinet till frukost och mellanmål också! 😉 Här kommer 5 proteinrika recept att inspireras av.