Recept av Yipin
45 min |6 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin extra fast tofu
  • ¾ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl socker
  • 3 msk ljus sirap
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk ingefära (riven)
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk srirachasås
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 lime

Tips!

Köp Yipin extra fast tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Häll i socker, sirap och äppelcidervinäger i en kastrull och låt koka upp.
  2. Pressa i saften från apelsinen i kastrullen och addera senap, ingefära, srirachasås, soja och pressad vitlök. Reducera i ca. 10 min tills det blir en tjock marinad. Låt svalna.
  3. Häll i den svala marinaden i en plastpåse. Lägg i skivad tofu och låt den dra åt sig i marinaden, gärna i ett par timmar.
  4. Grilla eller stek tofun tills de fått rejält med färg och en knaprig yta. Pensla gärna på marinaden som blev över för extra mycket smak. Servera veganska revbensspjäll med valfria tillbehör och njut!

 

Receptet är inspirerat av vegankocken Jävligt Gott, som många gånger har visat just hur enkelt och gott det är att laga tofu. Om du än så länge inte är ett fan av tofu är veganska revbensspjäll något som du måste prova – eller om du vill imponera stort på någon som är tofuskeptiker.

Vi rekommenderar att du väljer Yipin extra fast tofu naturell till denna rätt. Den drar åt sig smaker som ett riktigt proffs och behöver inte pressas på vatten. Ju längre du låter tofun marineras, desto mer smak får den. Grilla eller stek sedan tofun ordentligt så du får en krispig yta.