• Hem
  • Produkter
  • Recept
  • Tofuguiden
    • Tofu, vad är det?
    • Laga tofu
    • Klimat och hälsa
    • Tips och artiklar
  • Om oss
    • Om oss
    • Lediga jobb
    • Pressrum
    • FAQ
  • Köp Yipin
  • Foodservice
  • [FI]
SV
  • Svenska
  • Hem
  • Produkter
  • Recept
  • Tofuguiden
    • Tofu, vad är det?
    • Laga tofu
    • Klimat och hälsa
    • Tips och artiklar
  • Om oss
    • Om oss
    • Lediga jobb
    • Pressrum
    • FAQ
  • Köp Yipin
  • Foodservice
  • [FI]
SV
  • Svenska
Tofun från Sverige

Vi i familjen Lu har gjort svensk tofu i mer än 20 år. Vår historia börjar dock mycket tidigare än så, med gammelmormors tofu som kunde förena hela vår familj. År 1998 tog vi med det genuina hantverket till Sverige. Vi gjorde vår första svenska tofu, och vår resa med Yipin började. Välkommen att ta del av vår historia.

Vi i familjen Lu har gjort svensk tofu i mer än 20 år. Vår historia börjar dock mycket tidigare än så, med gammelmormors tofu som kunde förena hela vår familj. År 1998 tog vi med det genuina hantverket till Sverige. Vi gjorde vår första svenska tofu, och vår resa med Yipin började. Välkommen att ta del av vår historia.

Varje familj har en historia. Vår börjar med gammelmormors älskade tofurecept. Innan vår familj flyttade hit bodde vi i Kina, med flera generationer under samma tak och runt samma matbord. Tofu var något vi växte upp med, och när vi flyttade till Sverige år 1998 tog vi med oss gammelmormors recept och hantverk.

Bilden visar Yipins historia: Gammelmormors tofurecept i Kina och efter familjen Lu's flytt till Sverige

Flytten till Sverige var startskottet för Yipin. Här saknade vi den tofu vi vuxit upp med, och det dröjde inte länge innan vi gjorde svensk tofu för första gången. Tofun gjorde vi i vårt eget kök, med gammelmormors älskade tofurecept och en stor dos passion. Vänner och grannar började sprida ordet om “tofun från Sverige”, som blev älskad av fler än vi någonsin kunnat ana.

Bilden visar familjen Lu som gör svensk tofu i sitt eget kök.

Så småningom byggde vi en egen liten tofufabrik i Vallentuna. Där gör vi svensk tofu idag, på samma sätt som gammelmormor lärt oss, och med nya spännande smaker inspirerade av det asiatiska och nordiska köket. Nu vill vi fortsätta vår historia tillsammans med dig. Välkommen att upptäcka svensk tofu och tempeh från Yipin – tofun från Sverige.

Bilden visar Johanna Guo från Yipin och familjen Lu, i tofufabriken i Vallentuna.

 

Träffa vårt lilla team!

 

 

Kontakta oss

Har du frågor om vår tofu eller tempeh? Eller vill du bara säga hej och sprida tofukärlek? Vad du än har på hjärtat, hör av dig så svarar vi!

”*” anger obligatoriska fält

*

Våra favoritrecept

Goda tips från familjen Lu!
Johannas favoritrecept
Pad thai med tofu
20 min | Friterad tofu
Davids favoritrecept
Tofu stroganoff
15 min | Alspånsrökt tofu
Stinas favoritrecept
Krispig panerad tofu
20 min | Fast tofu naturell
Jennys favoritrecept
Tempeh med jordnötssås och ris
20 min | Tempeh original
se 100+ recept!

Familjen Lu tipsar

Ska du laga tofu för första gången? Välj då en smaksatt eller friterad tofu med extra fast konsistens, eller vår extra fasta naturella tofu som du marinerar eller kryddar. Gott och enkelt!

Bilden visar förpackningen till 230 g Yipin alspånsrökt tofu ekologisk.
Alspånsrökt tofu
God i pasta & som pålägg
Bilden visar förpackningen till 200 g Yipin friterad tofu ekologisk
Friterad tofu
Perfekt i wok & grytor
Bilden visar 230g Yipin örtmarinerad tofu, en marinerad tofu. Ekologisk.
Örtmarinerad tofu
God i pasta, sallad & wraps
Bilden visar Tofu extra fast naturell 230g
Extra fast tofu naturell (230g)
Proteinrik & lätt att laga
Upptäck alla produkter
Säg hej! <3

Har du frågor eller idéer? Vill du sprida tofukärlek? Hör av dig!

[email protected]

Följ oss

  • Bästsäljare
    • Fast tofu naturell
    • Alspånsrökt tofu
    • Friterad tofu
    • Örtmarinerad tofu
    • Tempeh original
  • FAQ
  • Kontakta oss
  • Tävling – Guldbiljett
  • Recept
  • Tofuguiden
  • Köp Yipin
  • [ENG]
Vi använder veganska kakor för att förbättra din upplevelse på sidan! - Läs mer