Jocelines favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl valfri grädde (t. ex. havre)
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk sojasås
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

Tillbehör

  • färsk persilja
  • ris

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

 

Så gör du

  1. Skiva tofun i cirka 1,5 cm tjocka stavar. Hacka sedan lök och finhacka vitlök. Skär därefter paprika i mindre bitar.
  2. Värm upp en stekpanna med rapsolja på medelhög värme. Stek lök, vitlök och alspånsrökt tofu tills tofun fått en krispig och gyllene stekyta.
  3. Sänk sedan värmen något och ha i ytterligare 1 msk olja och blanda i vetemjöl. Rör om väl.
  4. Lägg i paprika i pannan. Tillsätt även grädde, tomatpuré, sojasås och paprikapulver. Låt sedan puttra på låg värme en stund och smaka av med salt och rejält med peppar.
  5. Servera din tofu stroganoff med kokt ris och färsk persilja. Smaklig måltid!

 

Tofu stroganoff = vegansk stroganoff!

Grattis – nu har du hittat det bästa veganska alternativet till korv och skinka! Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna (ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den lättlagad. Prova den istället för korv i en vegansk stroganoff, som den här, eller i carbonaran istället för bacon. Eller varför inte som skivat pålägg på mackan? Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.