Jocelines favoritrecept
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • 2 msk olivolja
  • pinjenötter
  • 400 g krossade tomater
  • körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • pasta, tagliatelle
  • Tillbehör

  • valfri riven parmesan
  • rostade pinjenötter
  • färsk basilika

Tips!

Handla Yipin örtmarinerad tofu på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gärna 1-2 minuter kortare än angiven tid om du gillar pastan al dente.
  2. Skär örtmarinerad tofu i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek eller grilla på medelhög värme i olivolja. Stek i 3-5 minuter på varje sida eller tills den fått en krispig yta. Lägg undan tofun och rosta pinjenötterna.
  3. Stek körsbärstomater i olivolja och pressa ned vitlöksklyftan. Häll i krossade tomater och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
  4. Blanda tomatsåsen med den kokta pastan och rör om ordentligt. Servera din pasta med örtmarinerad tofu, parmesan, färsk basilika och rostade pinjenötter.

 

Tänk att pasta med tofu kan vara så enkelt? Mycket bra om vi får säga det själva! Nästan lika bra som stjärnan i denna pasta; svensktillverkad örtmarinerad tofu som du bara steker på och serverar till pastan. Med en extra fast konsistens och fyllig marinad av sojasås, vitlök, basilika och timjan passar vår örtmarinerade tofu perfekt i denna italienska pasta. Smaklig måltid!

Psst! Du gör receptet helt veganskt genom att använda bjäst (näringsjäst) istället för parmesanost, till exempel.

 

Foto: Emma Shevtzoff