Pasta med tofu och tomatsås
Till alla pastaälskare där ute: en krämig och oförskämt god pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås! Ha i vitlöksfrästa körsbärstomater och parmesan för extra lyx, också färsk basilika på det. Basilika och tomat är ju en helig kombo, eller hur? Pasta och parmesan likaså. Vi vågar till och med påstå att pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås är en maträtt som är minst lika helig som ovannämnda kombinationer. Smaka själv och se.
Till alla pastaälskare där ute: en krämig och oförskämt god pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås! Ha i vitlöksfrästa körsbärstomater och parmesan för extra lyx, också färsk basilika på det. Basilika och tomat är ju en helig kombo, eller hur? Pasta och parmesan likaså. Vi vågar till och med påstå att pasta med örtmarinerad tofu och tomatsås är en maträtt som är minst lika helig som ovannämnda kombinationer. Smaka själv och se.
Du behöver
- 230 g Yipin örtmarinerad tofu
- 2 msk olivolja
- pinjenötter
- 400 g krossade tomater
- körsbärstomater
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- pasta, tagliatelle
Tillbehör
- valfri riven parmesan
- rostade pinjenötter
- färsk basilika
Tips!
Handla Yipin örtmarinerad tofu på Mathem.
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gärna 1-2 minuter kortare än angiven tid om du gillar pastan al dente.
- Skär örtmarinerad tofu i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek eller grilla på medelhög värme i olivolja. Stek i 3-5 minuter på varje sida eller tills den fått en krispig yta. Lägg undan tofun och rosta pinjenötterna.
- Stek körsbärstomater i olivolja och pressa ned vitlöksklyftan. Häll i krossade tomater och låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
- Blanda tomatsåsen med den kokta pastan och rör om ordentligt. Servera din pasta med örtmarinerad tofu, parmesan, färsk basilika och rostade pinjenötter.
Tänk att pasta med tofu kan vara så enkelt? Mycket bra om vi får säga det själva! Nästan lika bra som stjärnan i denna pasta; svensktillverkad örtmarinerad tofu som du bara steker på och serverar till pastan. Med en extra fast konsistens och fyllig marinad av sojasås, vitlök, basilika och timjan passar vår örtmarinerade tofu perfekt i denna italienska pasta. Smaklig måltid!
Psst! Du gör receptet helt veganskt genom att använda bjäst (näringsjäst) istället för parmesanost, till exempel.
Hitta fler favoritrecept