Jocelines favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl havregrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk sojasås
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • färsk persilja
  • ris

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Skiva tofun i cirka 1,5 cm tjocka stavar. Hacka lök och finhacka vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
  2. Värm upp en stekpanna med rapsolja på medelhög värme. Stek lök, vitlök och alspånsrökt tofu tills tofun fått en krispig och gyllene stekyta.
  3. Sänk värmen något och ha i ytterligare 1 msk olja och blanda i vetemjöl. Rör om väl.
  4. Lägg i paprika i pannan. Tillsätt grädde, tomatpuré, sojasås och paprikapulver. Låt puttra på låg värme en stund och smaka av med salt och rejält med peppar.
  5. Servera din tofu stroganoff med kokt ris och färsk persilja. Smaklig måltid!

 

Grattis! Nu har du hittat det bästa veganska alternativet till korv och skinka! (Ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den lättlagad. Prova den istället för korv i en vegansk stroganoff, eller i carbonaran istället för bacon. Eller varför inte som skivat pålägg på mackan? Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.