Lisas favoritrecept
30 min |4-6 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 butternutpumpa
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 5 dl vatten
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk riven färsk ingefära

Tillbehör:

  • chiliflakes
  • växtbaserad crème fraiche
  • pumpafrön eller knaperstekt alspånsrökt tofu
  • färsk timjan

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och tärna pumpan och morötterna. Skär löken i klyftor, dela vitlöksklyftorna och lägg allt på en ugnsplåt tillsammans med lite olivolja. Salta och peppra.
  3. Ställ in mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  4. Koka upp vattnet, kokosmjölken, grönsaksbuljongen och ingefäran.
  5. Tillsätt samtliga ingredienser från ugnsplåten i en mixer tillsammans med silkestofun. Mixa tills slät. Addera vatten- och kokosblandningen, tillsätt 1–2 dl extra vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med chiliflakes, färsk timjan och växtbaserad crème fraiche (iMat fraiche). Strö gärna över pumpafrön eller knaperstekta kuber av alspånsrökt tofu. Servera och njut av en riktigt krämig, smakrik och vegansk pumpasoppa!

 

När du vill göra vegansk pumpasoppa, eller bara vegansk soppa för den delen, så är silkestofu den perfekta basen. Genom att använda mixad silkestofu som bas i soppor så blir den både krämigare och mer proteinrik. Snacka om win-win!

 

Silkestofu är naturell i smaken och betydligt mjukare än fast naturell tofu. Det gör att silkestofu även är fantastisk som krämig bas i såser, desserter och bakverk, bland annat. Om du vill avrunda soppan med en dessert kan du till exempel göra chokladmousse med silkestofu som bas, eller varför inte en kladdkaka?