Johannas favoriträtt
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 broccoli
  • 1 gul paprika
  • 1  röd paprika
  • 2 dl sockerärtor
  • ris
  • olja till stekning
  • Teriyakisås (alt. använd färdig)

  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk agavesirap
  • 1 1/5 dl japansk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ tsk majsstärkelse
  • salt efter smak

    Tips!

    Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Egen teriyakisås: Skala och riv vitlöken fint. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt såsen koka upp under vispning. Ställ undan.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Tärna tofun i ca 1,5 x 1,5 cm stora kuber och häll upp majsstärkelse i en skål eller på en tallrik.
  4. Doppa tofukuberna i teriyakisåsen och sedan i majsstärkelse. Se till att alla sidor täcks.
  5. Stek tofun på i olja, på medelhög värme. När tofun fått en krispig yta, sänk värmen, häll över teriyakisåsen, blanda om och låt sjuda ett par minuter.
  6. Stek paprika, broccoli och sockerärtor i lite olja, på medelvärme. Salta efter smak.
  7. Servera din tofu teriyaki med grönsaker och det kokta riset. Njut!

 

Enkelt, eller hur? Och riktigt gott kan vi lova. Teriyakisåsen ger tofun gott om smak, och den blir underbart krispig tack vare majsstärkelsen. Så bjud över vännerna och imponera på hela sällskapet!

 

Att steka tofu i majsstärkelse är något av ett knep för att få till det där krrrispet. För fler tips och knep, läs vår artikel Så lagar du krispig tofu.