Recept av Yipin
15 min |2-3 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh naturell
  • 300 g kokt potatis
  • ½ gul lök
  • ½ zucchini
  • 1 morot
  • 1 msk rapsolja
  • Tillbehör

  • skivade inlagda rödbetor
  • färsk persilja

Tips!

Köp Yipin tempeh naturell på Mathem.

Så gör du

  1. Tärna potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.
  2. Stek i olja på medelhög värme tillsammans med tempeh, i 5 minuter eller tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera din vegopytt med skivade inlagda rödbetor och färsk persilja. Njut!

 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Mer tempeh åt folket, helt enkelt!

 

Vår färdigtärnade naturella tempeh görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g. Den ger ett bra tuggmotstånd och har en naturell men nötaktig smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. Vi tipsar om att steka den i en god sås (t ex teriyaki, sojasås, sesamolja eller sweetchili) – då blir den magiskt god!