Vegopytt med tempeh
Är du sugen på vegopytt med tempeh? Jajamen! Pyttipanna kan ju göras på mängder av sätt och bli en riktig trendrätt, så låt oss ge den en modern och klimatsmart twist som i detta recept. Köttet i den traditionella pyttipannan kan enkelt bytas ut, och vi vill påstå att den tempeh är det perfekta substitutet. Med detta recept har du en smakrik vegopytt som är klar på 15 minuter. En utmärkt vardagsräddare som både du och hela familjen kan älska!
Är du sugen på vegopytt med tempeh? Jajamen! Pyttipanna kan ju göras på mängder av sätt och bli en riktig trendrätt, så låt oss ge den en modern och klimatsmart twist som i detta recept. Köttet i den traditionella pyttipannan kan enkelt bytas ut, och vi vill påstå att den tempeh är det perfekta substitutet. Med detta recept har du en smakrik vegopytt som är klar på 15 minuter. En utmärkt vardagsräddare som både du och hela familjen kan älska!
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- 300 g kokt potatis
- ½ gul lök
- ½ zucchini
- 1 morot
- 1 msk rapsolja
-
Tillbehör
- skivade inlagda rödbetor
- färsk persilja
Tips!
Köp Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Tärna potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.
- Stek i olja på medelhög värme tillsammans med tempeh, i 5 minuter eller tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera din vegopytt med skivade inlagda rödbetor och färsk persilja. Njut!
Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Mer tempeh åt folket, helt enkelt!
Vår färdigtärnade tempeh original görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g. Den ger ett bra tuggmotstånd och har en naturell men nötaktig smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. Vi tipsar om att steka den i en god sås (t ex teriyaki, sojasås, sesamolja eller sweetchili) – då blir den magiskt god!