Vegansk caesarsallad med rökt tofu
Vegansk caesarsallad med alspånsrökt tofu istället för kyckling och bacon. Vilken grej! Vår alspånsrökta tofu adderar både smak och krispighet till den traditionella favoritsalladen. Allt du behöver göra är att steka den krispig, och det är lätt som en plätt kan vi lova. Servera salladen med krutonger, caesardressing och valfri parmesan. Njuuuut!
Vegansk caesarsallad med alspånsrökt tofu istället för kyckling och bacon. Vilken grej! Vår alspånsrökta tofu adderar både smak och krispighet till den traditionella favoritsalladen. Allt du behöver göra är att steka den krispig, och det är lätt som en plätt kan vi lova. Servera salladen med krutonger, caesardressing och valfri parmesan. Njuuuut!
Du behöver
- 230g Yipin alspånsrökt tofu
- ca 3 msk matolja
- 1 romansallad
- 150g körsbärstomater
- 4 msk vegansk majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- ½ tsk kaprisjuice
Tillbehör:
- krutonger
- valfri parmesanost
- salt och peppar
Tips!
Köp Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C. Skär ¾ av tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 minuter. Det går såklart också bra att lägga den på grillen!
- Hacka upp resten av tofun i små tärningar och stek på hög värme med mycket olja och salt.
- Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.
- Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen. Voilà – du har nu gjort en vegansk caesarsallad!
Vår alspånsrökta tofu är ett toppenalternativ till bacon, korv och skinka, bland annat. I denna caesarsallad bidrar tofun med en härligt rökig smak och gott om krisp, tillsammans med krutongerna.