Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • ca 2 msk vatten
  • 2 msk japansk sojasås
  • limesaft från ½ lime
  • 1 röd chili
  • 1 burk minimajs
  • ½ broccolihuvud
  • ½ röd paprika
  • 2 port. valfria nudlar
  • ½ dl cashewnötter

Tips!

Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Marinad: Blanda ihop riven ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner den friterade tofun och låt vila i kylen i 5-10 minuter.
  2. Under tiden, dela alla grönsaker i medelstora bitar. Hetta sedan upp en wokpanna med lite olja på medelhög-hög värme. Stek den friterade tofun i 2-3 minuter, tills den får lite yta på alla sidor. Tillsätt sedan grönsakerna och fortsätt steka tills de mjuknat något. Sänk värmen och tillsätt resten av marinaden och låt därefter värmas upp i någon minut.
  3. Tillaga nudlar enligt anvisning på förpackningen (t ex ramen- eller risnudlar). Häll härefter av vattnet och lägg nudlarna i wokpannan. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som sojasås.
  4. Valfritt: rosta cashewnötterna tills de fått lite yta, i en stekpanna på medelhög värme. Toppa till sist din krispiga tofu wok med cashewnötter, koriander och färskpressad lime. Njut!

 

Vår friterade tofu är stjärnan i den här rätten och passar perfekt i såväl wok och grytor som i sallader och pastarätter. Den är också en höjdare på att dra åt sig smak – ju längre du låter den marineras, desto djupare smak får den. Vill du ha riktigt krispig tofu har du också hittat rätt. Stek Yipin friterad tofu i 3-5 minuter i olja så att den får en gyllenbrun yta. Mums!

 

Visst är tofu + wok en utmärkt idé? Vår friterade tofu är ett gott och klimatsmart alternativ till kyckling. Något som dessutom typ ALLA kan älska, tror vi. Prova och se!