Lisas favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 2 ½ dl växtbaserad matgrädde
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk matolja
  • 400 g torr pasta
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • vegansk parmesan
  • färsk persilja

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem och Mat.se.

 

Så gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär upp den alspånsrökta tofun i små kuber eller smala rektanglar. Värm upp en stekpanna och fräs tofun i matfett tills den börjar få en gyllene yta.
  3. Finhacka löken och fräs tillsammans med tofun tills den är gyllenbrun. Pressa i vitlöken och strö över vetemjöl.
  4. Häll i havregrädde och låt sjuda. Smaka av med salt och svartpeppar (snåla inte!).
  5. Blanda ner pastan med såsen och toppa med parmesan och färsk persilja. Servera och njut av din tofu carbonara!

 

Grattis! Nu har du hittat det bästa veganska alternativet till korv och skinka! (Ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet? En kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god och lättlagad.

Prova rökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff, bacon i carbonaran eller ha som pålägg på mackan. Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare, för den delen. Mums.

 

Foto: Emma Shevtzoff