• Hem
  • Produkter
    • Tofu
    • Tempeh
    • Nudlar & asiatiska såser
    • Färdigrätter
  • Recept
  • Tofuguiden
    • Tofu, vad är det?
    • Laga tofu
    • Klimat och hälsa
    • Tips och artiklar
    • Helgmeny à la Yipin
  • Livsnjut med tofu
  • Om oss
    • Om oss
    • Lediga jobb
    • Pressrum
    • FAQ
  • Köp Yipin
  • Foodservice
SV
  • Svenska
  • Suomi
  • Hem
  • Produkter
    • Tofu
    • Tempeh
    • Nudlar & asiatiska såser
    • Färdigrätter
  • Recept
  • Tofuguiden
    • Tofu, vad är det?
    • Laga tofu
    • Klimat och hälsa
    • Tips och artiklar
    • Helgmeny à la Yipin
  • Livsnjut med tofu
  • Om oss
    • Om oss
    • Lediga jobb
    • Pressrum
    • FAQ
  • Köp Yipin
  • Foodservice
SV
  • Svenska
  • Suomi
Tofuguiden Tips och artiklarAsiatisk middag – 5 goda recept
Tips och artiklar

Asiatisk middag – 5 goda recept

- Sally på Yipin

Letar du inspiration till en asiatisk middag? Då har du kommit rätt, för om det är något vi har koll på så är det asiatisk mat 😜 En asiatisk middag kan anta många skepnader: soppor, grytor, med nudlar eller ris… Här nedan har vi samlat en lista på några av våra mest populära middagsrecept. Häng med på en kulinarisk resa genom Asien och upptäck vad människor äter till middag i Kina, Sydkorea, Vietnam och Japan! 🌏

 

1. Dan dan nudlar med tempeh

10 min|  2 portioner

Dan Dan nudlar härstammar från Sichuan-provinsen och är bland de mest populära maträtterna i Kina idag! Vårt recept är schysst mot både plånboken och planeten, med tempeh som rättens superstjärna. Hemligheten bakom smaken är en harmonisk kombination av smakfull sojasås, vitlök, vår goda hoisinsås och såklart tempeh som tar god smak från såsen innan den steks till krispig perfektion. För en autentisk Sichuan-upplevelse, addera hetta i form av till exempel sambal oelek 🔥

Till receptet >

Bilden visar äggnudlar i maträtten Dan dan nudlar
Dan dan nudlar – asiatisk middag med stil.

 

2. Bibimbap med tofu och svamp

20 min| 2 portioner 

Bibimbap är en populär koreansk maträtt som ursprungligen åts av bönder, som använde överblivna grönsaker och ingredienser från tidigare måltider. Du kan alltså använda valfria grönsaker som finns nära till hands – smidigt OCH mindre svinn! 👍 Namnet ”bibimbap” kommer från de koreanska orden ”bibim” (blanda) och ”bap” (ris), eftersom det är meningen att alla ingredienser blandas samman innan de äts. Prova vår bibimbap med tofu och svamp för en unik asiatisk middag!

Till receptet >

Bibimbap med fräscha grönsaker och marinerad tofu.

 

3. Vegetarisk ramen alspånsrökt tofu

20 min  | 2 portioner 

Ramen blev populärt i Japan efter andra världskriget tack vare att soppan kunde tillagas snabbt och till en låg kostnad. Idag är ramen känt som den optimala mysmaten tack vare den varma soppan och ofta umamirika buljongen. Vår vegetariska ramen med alspånsrökt tofu är perfekt som asiatisk middag en kall och mulen höst- eller vinterkväll 🍜🍂

Till receptet >

vegetarisk ramen med alspånsrökt tofu och grönsaker
Vegetarisk ramen, den ultimata tröstmaten en kall höstkväll!

4. Vietnamesiska vårrullar med alspånsrökt tofu

30 min| 4 portioner 

Vietnamesiska vårrullar är ansiktet utåt för riktigt fräsch, enkel och hälsosammare asiatisk mat. De är kalla vårrullar som kan ätas som förrätt eller huvudrätt beroende på hur de är fyllda. Den perfekta måltiden, picknickmaten eller gatumaten! Vietnamesiska vårrullar är alltså inte bara utmärkt som asiatisk middag utan även som lunch, mellanmål eller varför inte nattkäk? 🤭

Till receptet >

Vietnamesiska vårrullar med alspånsrökt tofu och en krämig jordnötssås
Vietnamesiska vårrullar – fräscht, enkelt och GOTT!

 

5. Asiatisk nudelsallad med hoisinsås

15 min|2 portioner

Glasnudlar? Ett glasklart JA! Glasnudlar är populära i stora delar av Asien, bl.a. Vietnam, Thailand och Sydkorea. Det är inte konstigt med tanke på att glasnudlar är snabba att tillaga, kalori- och fettsnåla OCH innehåller mindre socker än vanliga vetenudlar 🤩 Prova glasnudlar i form av en nudelsallad med vår goda hoisinsås och mängder av fräscha grönsaker – vips så är en smarrig asiatisk middag kirrad!

Till receptet >

Asiatisk glasnudelsallad med hoisinsås - en perfekt asiatisk middag
Asiatisk glasnudelsallad med vår egna hoisinsås – asiatisk middag på nolltid!

 

BONUS! Den perfekta sidorätten till en asiatisk middag

Stekt pak choi med umamisås

5 min| 2 portioner 

Pak choi har sitt ursprung i Kina där de odlats där i över 5000 år, vilket gör pak choi till en av de äldsta grönsakerna som odlas av människor! ”Pak choi” betyder ”vit grönsak” på kantonesiska, vilket kommer ifrån grönsakens vita stjälkar 🥬 I detta recept får vår pak choi en krispig yta och djup smak av umami tack vare vår umamisås, något som gör denna sidorätt till en garanterad succé på middagsbordet.

Till receptet >

Pak choi med asiatisk umamisås - perfekt asiatisk middag
Krispig pak choi med vår goda umamisås – muuums!

 

Asiatisk mat = kärlek 💛

Visste du att mat är ett sätt att uttrycka kärlek i Asien? Det är sant! I Kina är det vanligt att hälsa på någon genom att säga ”Har du ätit än?”, vilket är ett annat sätt att uttrycka ”Hur mår du?”. Detta beror på att asiatisk mat representerar familj, enighet och omtanke, och mat har en väldigt lång och unik historia som enar många asiatiska familjer 👪 Så tveka inte att visa dina nära och kära omtänksamhet genom mat, gärna asiatisk mat 😉

 

Läs mer om asiatisk mat

Tips och artiklar
Kinesisk mat för nybörjare: En guide till smaksättare
av Yipin

Hallå där, foodie! Älskar du kinesisk mat? Då är du inte ensam! Kinesiskt är en av de mest älskade matkulturerna runt om i världen med stor variation och unika smaksättare. Maten är ofta smakintensiv och rätterna många och varierade. Och allt kan du faktiskt laga hemma; allt du behöver är en grundförståelse för grundsmakerna och tillagningstekniker. Så ta på dig förklädet så dyker vi in i den fantastiska världen av kinesisk mat.

Tips och artiklar
Olika nudlar – din guide till de bästa nudlarna!
av Jenny på Yipin

Nudlar är verkligen fantastiska! De kommer i alla former, texturer och storlekar, och det finns så många olika nudelsorter att testa. Så låt oss ta en rundtur i nudelvärlden för att upptäcka några av de mest populära varianterna; ramen, äggnudlar, udon, soba, glasnudlar och risnudlar.

Tips och artiklar
Det kinesiska köket: Tillagning & tekniker
av Jenny på Yipin

Vill du bemästra det kinesiska köket? Då har du hamnat rätt. Här får du lära dig mer om 5 vanliga tillagningssätt och tekniker för att laga några av Kinas mest populära maträtter!

Sugen på något sött efter middagen? 

Recept av Hanna (Baking Me Healthy)
Saftiga, veganska kanelbullar
ca 1h | Silkestofu
Dietistens val /Caroline
Vegansk chokladmousse
15 min | Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad
30 min | Silkestofu
Stinas favoritrecept
Kladdig glutenfri muggkaka med choklad
15 min | Silkestofu
Lisas favoritrecept
Vegansk cheesecake (fryst)
30 min | Silkestofu
Recept av Yipin
Pepparkakscheesecake
20 min | Silkestofu
Recept av Malin Lindkvist
Krämig jordnötspaj med silkestofu
20 min | Silkestofu
Stinas favoritrecept
Vegansk kladdkaka
20 min | Silkestofu
se 100+ andra recept!
Säg hej! <3

Har du frågor eller idéer? Vill du sprida tofukärlek? Hör av dig!

hej@yipin.se

Följ oss

  • Bästsäljare
    • Fast tofu naturell
    • Alspånsrökt tofu
    • Friterad tofu
    • Tofu soja & ingefära
    • Tempeh original
  • FAQ
  • 100+ recept
  • Tofuguiden
  • Köp Yipin
  • Kontakta oss
  • Integritetspolicy
  • IN ENGLISH