Jennys favoritrecept
5 min |2 portioner

Du behöver

  • 2 st pak choi
  • 1 msk Yipin umamisås
  • 2 msk vatten
  • Matolja
  • Sesamfrön

Tips! 

Vår nya umamisås finns att köpa på ICA, Willys, Hemköp och City Gross.

Så gör du

  1. Stek pak choi på hög värme i lite matolja tills den fått färg.
  2. Tillsätt umamisås och vatten. Flytta runt pak choi så allt täcks med sås.
  3. Lägg på lock och låt puttra på låg värme i ca 5 min.
  4. Servera med sesamfrön. Klart!

 

Visste du att? 

Pak choi, även känd som ”bok choy” eller ”kinesisk kål”, har sina rötter i Kina där den har odlats i över 5000 år. Idag är denna knubbiga grönsak en global jättestjärna i köket och finns i allt från kinesiska stir-frys och thailändska curryrätter till trendiga bowls och sallader. Inte så konstigt med tanke på att den är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter samtidigt som den är kalori- och fettsnål. Wow säger vi bara! En riktig dundergrönsak 😍