Johannas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 2 dl böngroddar
  • 2 morötter
  • 2 portioner ris
  • 2 dl kimchi
  • valfritt: 2 enkelstekta ägg

Chiligurka

  • ½ gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • en nypa salt
  • chiliflakes

Marinerad svamp

  • 2 dl svamp
  • 2 msk japansk sojasås
  • 1 tsk sesamolja

Sesamstekt spenat

  • 70 g spenat (1 påse)
  • sesamolja

Topping

  • färsk koriander
  • sesamfrön
  • srirachasås eller gochujang

Tips!

Köp Yipin tofu soja & ingefära på Mathem, ICA, Hemköp, Willys, City Gross eller Coop.

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär gurka i tunna skivor och blanda ingredienserna för gurkmarineringen. Lägg ner gurkan och låt dra i minst 30 min. Strimla morötter.
  3. Skär tofun i bitar (ca. 1 x 2 cm). Stek i olja på medelhög värme i 5-7 minuter, eller tills den blivit gyllene.
  4. I en annan stekpanna, stek svampen på medelhög värme med sojasås och sesamolja. Om så önskas: Stek ägg.
  5. I en kastrull, värm upp spenat med lite sesamolja i några minuter, tills den blivit mjuk. Salta och peppra.
  6. Servera din vegetariska bibimbap med tofu genom att först lägga riset i 2 skålar. Lägg sedan i tofu, kimchi, spenat, chiligurka, morötter och till sist böngroddar. Toppa med färsk koriander, sesamfrön och ev. ägg. Servera med sririachasås eller gochujang. Njut!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofu i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i flera generationer. Här använder vi en marinerad tofu med sojasås & ingefära som tar smaklökarna på en resa till Asien. Den är god i såväl sallader och bowls som i nudelrätter och wraps.

*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik? Använd vår naturella tofu och marinera den direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och en tesked sesamolja i pannan. Gott!

 

Har du provat vårt recept på bibimbap?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3