Johannas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin tofu sojasås & ingefära – eller marinera naturell tofu själv*
  • ½ gurka (+ 2 msk risvinäger, 1 msk socker, en nypa salt, chiliflakes)
  • 2 dl svamp (+ 2 msk japansk sojasås, 1 tsk sesamolja)
  • 70 g spenat (1 påse) + sesamolja
  • 2 dl kimchi
  • 2 dl böngroddar
  • 2 morötter
  • 2 portioner ris
  • srirachasås eller gochujang
  • valfritt: 2 enkelstekta ägg

 

Tillbehör

  • koriander och sesamfrön

 

Tips!

Köp Yipin tofu sojasås & ingefära på Mathem eller på ICA & Coop.

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär gurka i tunna skivor och blanda ingredienserna för gurkmarineringen. Lägg ner gurkan och låt dra i minst 30 min. Strimla morötter.
  3. Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär i 1 x 2 cm stora bitar. Stek sedan den marinerade tofun på medelhög värme tills den blivit gyllene, cirka 10 minuter och lägg åt sidan. Använder du naturell tofu så kan du tillsätta 2 msk sojasås + 1 tsk sesamolja i pannan och låta den absorbera vätskan.
  4. I en annan stekpanna, stek svampen på medelhög värme med sojasås samt sesamolja. Om så önskas: stek ägg.
  5. I en kastrull, värm upp spenat med lite sesamolja i några minuter, tills den blivit mjuk. Salta och peppra.
  6. Servera din bibimbap med tofu genom att först lägga riset i 2 skålar och var för sig: tofu, kimchi, spenat, chiligurka, morötter och sedan böngroddar. Toppa till sist med koriander, sesamfrön och ev. med ägg. Servera med gochujang eller sririachasås, mums!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en marinerad tofu med sojasås & ingefära som tillför djupa asiatiska smaker till såväl sallader som wok och nudlar.

 

*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och en tesked sesamolja i pannan. Gott!!

 

Har du provat receptet på bibimbap tofu?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3