Sallys favoritrecept
10 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin tempeh naturell
  • 3 msk ljus sojasås
  • 2 tsk risvinäger
  • 3-4 msk hoisinsås
  • 2 krm sambal oelek (eller mer för mer hetta!)
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 2 tsk sötning (t ex agave- eller lönnsirap)
  • 2 portioner valfria nudlar (t ex ramennudlar)

    Tillbehör:

  • salladslök
  • koriander
  • sesamfrön

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

 

Så gör du

  1. Häll ut tempehn och gaffla eller hacka den direkt i stekpanna med en slev till små bitar. Stek sedan på medel-hög värme tillsammans med 1 msk sojasås, neutral olja och limejuice. Stek tills gyllene och krispig. Ställ åt sidan.
  2. I en djup skål, blanda ihop resterande sojasås, risvinäger, hoisinsås, sambal oelek, hackad vitlök och sötning. Låt koka upp i en panna. Lös upp majsstärkelsen med vattnet och häll i, för en tjockare konsistens.
  3. Tillaga nudlar enligt instruktioner på förpackningen och låt rinna av. Lägg nudlarna i två skålar och fördela såsen och tempehn över. Blanda!
  4. Toppa med salladslök, koriander och sesamfrön. Njut!

 

Tips!

I Kina är det en hyllning till kocken att sörpla sina nudlar – det visar att maten är så välsmakande att man inte kan låta bli! Vi utmanar dig därför att äta våra dan dan nudlar med ett par ätpinnar och sörpla iväg, precis som om du befinner dig på ett street food-ställe i Kina 🥢

 

Våra nudlar serveras med tempeh som är både lik och olik tofu, läs mer om tempeh och dess produktion här.