Stinas favoritrecept
15 min |1 portioner

Du behöver

  • 3 msk Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 ½ msk valfritt smör eller margarin
  • 1 ½ msk socker, t.ex. strö- eller kokossocker
  • 2 msk rismjöl
  • 1 ½ msk kakao
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 msk vatten

 

Tips!

Köp Yipin silkesmjuk tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Smält smöret i en mugg.
  2. Blanda i alla torra ingredienser i det smälta smöret, direkt i muggen med en liten sked. Vispa silkestofun med vatten i en separat bunke, tills du får en slät smet.
  3. Rör i silkestofublandningen i muggen och ställ i mikron på hög värme i 45 s till max 1 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Börja med 45 sekunder och tillsätt mer tid om så behövs!
  4. Servera glutenfri muggkaka direkt, toppa gärna med bär och valfri grädde för extra lyx, mums!

 

Glutenfri muggkaka – utan mjölk och ägg!

Äntligen så var chokladsuget stillat med en löjligt enkel glutenfri muggkaka! Visst var det gott?

Om det var första gången du använde silkestofu så märkte du kanske att den blir len och slät om den mixas eller vispas (helst med elvisp eller mixer). Tillsammans med bakpulver fungerar silkestofun som en utmärkt bindare, typ som ägg. Med sin släta konsistens är den också perfekt att använda för att göra många typer av bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga.

Silkestofu är även en höjdare som äggersättning i till exempel paj eller ”äggröra” (scrambled tofu). Så vad provar du härnäst? Vad sägs om en chokladmousse som förbereds på 15 minuter?