Stinas favoritrecept
30 min |8 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 1 dl kakao
  • 1 – 1 ½ dl vetemjöl
  • ströbröd

Tips!

Köp Yipin silkesmjuk tofu på Mathem eller Mat.se.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa eller vispa tofu silkesmjuk med elvisp i en bunke. Mixa eller vispa tills den får en slät konsistens. Tillsätt socker, vaniljpulver och salt. Rör om.
  3. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.
  4. Rör ner smör- och chokladblandningen i bunken. Rör till sist ner kakaon och mjölet, och rör om tills du får en slät smet.
  5. Smörj och bröa en form (ca 24 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, beroende på hur kladdig du vill att den ska bli. Servera vegansk kladdkaka med vispad grädde, färska hallon och toppa med citronmeliss. Njut!

 

Yippii, snacka om enkelt och gott recept på vegansk kladdkaka! Om det var första gången du använde silkestofu så märkte du kanske att den blir len och slät om den mixas eller vispas (helst med elvisp). Med sin släta konsistens blir den perfekt att använda för att göra bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga. Silkestofu är också en höjdare som äggersättning i till exempel paj eller ”äggröra” (scrambled tofu). Så vad provar du härnäst? Vad sägs om en chokladmousse som förbereds på 15 minuter?