Tofu tikka masala
Tre ord, femton bokstäver: Tofu tikka masala. Om du inte provat detta recept än så har du en middag att se fram emot! Denna veganska tikka masala med friterad tofu är lättlagad, värmande och riktigt smakrik, trots (eller kanske tack vare?) få ingredienser. Servera med varma naanbröd och valfritt ris. Muuums! Och glöm inte färsk koriander, eller skippa det om du är team “koriander-smakar-tvål”…
Tre ord, femton bokstäver: Tofu tikka masala. Om du inte provat detta recept än så har du en middag att se fram emot! Denna veganska tikka masala med friterad tofu är lättlagad, värmande och riktigt smakrik, trots (eller kanske tack vare?) få ingredienser. Servera med varma naanbröd och valfritt ris. Muuums! Och glöm inte färsk koriander, eller skippa det om du är team “koriander-smakar-tvål”…
Du behöver
Så gör du
- Hetta upp olja i en gryta. Hacka och fräs vitlök och lök tills de får en gyllene färg. Lägg i tofun och stek tills den fått yta.
- Tillsätt tomatpuré, ingefära och garam masala. Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde och rör om. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i cirka 15 minuter.
- Under tiden, koka upp ris och värm på naanbröd.
- Toppa din tofu tikka masala med färsk koriander, servera och njut!
Enkelt och gött va? Vi håller med! Tikka masala är en indisk rätt med smaker av bland annat kardemumma, kanel och spiskummin. Den är enkel att göra vegetarisk eller vegansk genom att använda till exempel tofu istället för kycklingbitar.
Maträtten blir extra god med just friterad tofu som passar perfekt i grytor och drar åt sig smaker som ett proffs. Den är riktigt saftig, ger bra tuggmotstånd och brukar älskas av den som inte ätit så mycket tofu tidigare. Dessutom steks den krispig på ett kick, som i det här receptet.
Tips! Om du gillar en mjukare konsistens på tofun, använd Yipin fast naturell tofu eller skippa att steka den friterade tofun innan du lägger den i grytan.