Lisas favoritrecept
30 min |2-3 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 ½ msk garam masala
  • 390 g krossade tomater
  • 1 dl valfri matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Tillbehör:

  • färsk koriander
  • naanbröd
  • ris

Tips!

Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Hetta upp olja i en gryta. Hacka och fräs vitlök och lök tills de får en gyllene färg. Lägg i tofun och stek tills den fått yta.
  2. Tillsätt tomatpuré, ingefära och garam masala. Häll i krossade tomater och matlagningsgrädde och rör om. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i cirka 15 minuter.
  3. Under tiden, koka upp ris och värm på naanbröd.
  4. Toppa din tofu tikka masala med färsk koriander, servera och njut!

 

Enkelt och gött va? Vi håller med! Tikka masala är en indisk rätt med smaker av bland annat kardemumma, kanel och spiskummin. Den är enkel att göra vegetarisk eller vegansk genom att använda till exempel tofu istället för kycklingbitar.

Maträtten blir extra god med just friterad tofu som passar perfekt i grytor och drar åt sig smaker som ett proffs. Den är riktigt saftig, ger bra tuggmotstånd och brukar älskas av den som inte ätit så mycket tofu tidigare. Dessutom steks den krispig på ett kick, som i det här receptet. 

Tips! Om du gillar en mjukare konsistens på tofun, använd Yipin fast naturell tofu eller skippa att steka den friterade tofun innan du lägger den i grytan.