30 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin extra fast tofu
  • 1 dl sweetchili-sås
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 4 morötter
  • 2 dl sockerärtor
  • Tillbehör:

  • ris
  • chiliflakes

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Skiva tofun i cirka 1 x 1 cm tjocka kuber. Blanda ihop sweetchili-sås, soja, olja och en pressad vitlöksklyfta i en bunke. Vänd ner tofun och blanda runt. Låt marinera i kylen i cirka 15 minuter.
  2. Dela paprika och morötter i medelstora bitar. Hetta upp en wokpanna med lite olja och stek den marinerade tofun tills den får yta.
  3. Tillsätt alla grönsaker i pannan och stek tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera din wok med ris, toppa med chiliflakes och njut!

 

Tips! Ju längre tofun får dra åt sig av sweet chili-marinaden, desto djupare smak får den. Välj även en extra fast naturell tofu då denna tofusort drar åt sig smaker allra bäst. Extra fast tofu är också enkel att steka krispig så att den får det där perfekta tuggmotståndet.