Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • ½ dl sweetchili-sås
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 msk olja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ gul paprika
  • 2 morötter
  • 1 dl sockerärtor

(för 4 portioner, dubbla receptet)

 

Tillbehör:

  • ris
  • chiliflakes

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Skiva tofun i cirka 1 x 1 cm tjocka kuber och blanda sedan ihop sweetchili-sås, sojasås, olja och en pressad vitlöksklyfta i en bunke. Vänd ner tofun och blanda sedan runt. Låt stå och marinera i kylen i cirka 10 minuter, eller längre beroende på hur mycket tid du har. Under tiden som tofun marineras, koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela härefter paprika i medelstora bitar och morötter i smala stavar. Hetta upp en wokpanna på medelhög-hög värme med lite olja. Stek grönsakerna och den marinerade tofun tills tofun får yta och grönsakerna är lite mjuka.
  3. Sänk värmen något och tillsätt resten av marinaden. Blanda om och låt tofun dra åt sig av marinaden i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör middagsbordet redo och servera din wok med ris. Toppa med chiliflakes och njut!

 

Tofu + wok med ris = 10/10

Visst är tofu i wok en galet bra idé? Tofu är utmärkt i wok med ris (även nudlar, för den delen) som alternativ till kyckling. Det är även perfekt om du vill värna lite extra om miljö, djur, plånkan och inte minst… dina smaklökar!

 

Tips! Ju längre tofun får dra åt sig av sweet chili-marinaden, desto djupare smak får den. Välj gärna en extra fast naturell tofu då fastare tofusorter enklare steks krispiga och drar åt sig smaker allra bäst.