Jennys favoritrecept
15 min |2-3 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • ¼ zucchini
  • 1 liten rödlök
  • olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ dl jordnötssmör
  • 2–3 msk ljus sojasås
  • 1 msk agavesirap (eller annan sötning)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk limejuice
  • ca 2 dl vatten
  • 2 portioner nudlar (t ex ramen)

 

Tillbehör

  • lime
  • jordnötter
  • salladslök
  • koriander

 

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Dela zucchini och rödlök i tunna skivor. Stek sedan på medelhög värme i neutral olja, tills mjuka. Ställ åt sidan.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Riv ingefära och vitlök. I en kastrull på medelhög värme, tillsätt olja, chiliflakes, jordnötssmör, sojasås, sötning, vitlök, ingefära, limejuice och vatten. Låt sjuda under omrörning i några minuter.
  4. Lägg i silkestofun i kastrullen och mixa ihop tills slätt med en stavmixer (var försiktig om det skvätter, så du inte bränner dig). Låt såsen värmas upp igen och rör om ytterligare tills du får en krämig jordnötssås.
  5. Addera stekt zucchini, rödlök och nudlar, rör därefter om och servera i skålar. Toppa med lime, koriander, salladslök och sist chiliflakes. Tadaa, nu har du asiatiska nudlar redo att mumsas på!

 

När du vill göra krämiga såser eller soppor så är silkestofu den perfekta basen. Genom att använda mixad silkestofu som bas så blir det både galet krämigt och proteinrikt. Snacka om win-win!

 

Silkestofu är naturell i smaken och betydligt mjukare än fast naturell tofu. Det gör att silkestofu även är fantastiskt som krämig äggstanning eller som bas i desserter och bakverk, bland annat. Om du vill avrunda dina asiatiska nudlar med en dessert kan du också göra chokladmousse med silkestofu som bas, eller varför inte en kladdkaka? Mums!