Dietistens val /Johanna
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • 4 port. basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 3 dl valfri matgrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk sojasås
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • färsk persilja

 

Tips!

Köp alspånsrökt tofu på MatHem, ICA, Hemköp, Coop eller CityGross.

Så gör du

  1. Skär alspånsrökt tofu i 1,5 cm tjocka stavar, hacka lök och finhacka vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek tofun i olja på hög värme tills de fått en krispig stekyta på varje sida.
  4. Sänk värmen och häll i lök, vitlök och paprika. Stek i ca. 2 minuter på medelhög värme, tills gyllene. Lägg i tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut.
  5. Tillsätt grädde, sojasås och paprikapulver. Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera din tofu stroganoff med ris och färsk persilja. Njut!

 

Rökt tofu stroganoff = en vardagsräddare!

Grattis! Du har hittat det bästa alternativet till korv och skinka! Naturligtvis menar vi alspånsrökt tofu, en tofu som vi röker själva med äkta alspån på vår lilla tofufabrik i Vallentuna (ja, vi är väldigt stolta!). Tofuns djupa, rökiga smak och fasta konsistens gör den till ett utmärkt alternativ till korv i en vegansk stroganoff, eller skinka eller bacon i en carbonara. Men även hyvlad som pålägg på mackan!