Jocelines favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu eller alspånsrökt tofu
  • 2 dl ris
  • 2 dl skuren mango
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl gurka
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1–2 avokado
  • 1 msk olja
  • ½ lime
  • 1 msk japansk sojasås
  • en nypa chiliflakes
  • salt och peppar

Tillbehör

Tips!

Handla Yipin extra fast tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och avokado till din poké bowl.
  2. Skär tofun i ca 1 cm stora kuber och stek tillsammans med olja, limesaft, sojasås och chiliflakes på medelhög värme. Stek gyllene och krispig på alla sidor och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Servera allt i en skål och toppa med sririachamajonnäs, sesamfrön och till sist lite färsk pressad lime. Njut av en riktigt god poké bowl med tofu!

 

Poké bowl – en hawaiiansk favorit!

Visst var vårt poké bowl-recept både gott och enkelt att laga? Den här exotiska salladen med ris är en favorit i Hawaii och har fått stor kärlek även av Sverige på senaste åren. Så mycket att den också blivit årets trendigaste rätt 2 år i rad enligt Food & Friends matrapport. Vi förstår varför!

Du kan enkelt variera din poké bowl genom att byta ut grönsaker och exotisk frukt utifrån vad du har hemma. Svinnsmart och gott på samma gång! Vanliga ingredienser är sojabönor, avokado, mango, rå fisk (tonfisk) eller som vegetarisk variant: tofu.

 

I vårt recept på poké bowl använder vi extra fast naturell tofu, vilket gör att de får en krispig yta på ett kick. Den naturella tofun drar åt sig smaker och marinader som ett riktigt proffs. Här får den en god smak genom att stekas i sojasås, chili flakes och lime.

Du kan också välja vår alspånsrökta tofu i en poké bowl. Den röker vi med äkta alspån, vilket gör att den redan har en fyllig smak av umami.