Lindas favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 rödlökar
  • 1 broccolihuvud
  • 4 tsk socker eller agavesirap
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 200 g nudlar (t ex risnudlar)

 

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

Du behöver

  1. Torka av tofun med en kökshandduk och pressa försiktigt ur vatten. Tärna härefter tofun i ca 1,5 cm stora kuber och skär rödlök och broccoli i medelstora bitar.
  2. Blanda ihop sojasås, sötning, sesamolja, vatten och riven ingefära i en bunke. Tillaga sedan valfria nudlar enligt anvisningar på förpackningen.
  3. I en wokpanna, stek tofun gyllene på medelhög-hög värme med neutral olja. När tofun fått lite färg, tillsätt grönsakerna och stek tills de mjuknat något och tofun har en krispig yta. Sänk sedan värmen, addera sojablandningen och de tillagade nudlarna. Blanda runt och woka i några minuter.
  4. Servera kinesisk wok i tallrikar (och spara gärna lite till matlådor!). Toppa till sist med salladslök, lime och sesamfrön. Mums!

 

Kinesisk wok = perfekt matlåda!

Visst var det snabbt och enkelt att laga? Det är dessutom en perfekt matlåda som är snäll mot plånkan (och stor potential finns för att imponera på klasskompisarna eller kollegorna!!).

 

Tofu passar som handen i handsken i wok! Här används vår fasta naturella tofu som vi tillverkar i Vallentuna med ett recept från vår gammelmormor.

Fast naturell tofu mår bra av att pressas lite på vatten innan tillagning. Då hjälper du tofun att nå sin fulla potential; få djupare smak, bättre tuggmotstånd och en krispigare yta. Hur gör du det då? Jo, du gör det enkelt genom att bara torka av den med en kökshandduk och försiktigt trycka ur vatten i någon minut. Galet enkelt!

 

Vill du ha ännu krispigare tofu så kan du även pressa tofun under en längre tid genom att lägga något tungt ovanpå. Läs mer i vår artikel: Tillaga tofu – 7 enkla och goda sätt.

Bli tofuexpert med vår familj

Laga tofu
Tips och artiklar
5 veganska snittar till fest
av Stina på Yipin

Är en av årets stora högtider runt hörnet, eller ska du ha fest? Då är veganska snittar världens bästa idé. Här har vi listat fem snittar som vi älskar!

Laga tofu
Tips och artiklar
Vegansk julmat – 7 goda recept
av Stina på Yipin

Vill du servera veganska alternativ på årets julbord? Här är våra 7 godaste recept på vegansk julmat som passar hela familjen; från vegansk julskinka, vegansk jansson till tofusill.

Laga tofu
Tips och artiklar
Adventsfika – 5 goda tips
av Jenny på Yipin

Finns det något mysigare än att fika på advent? Vi tror inte det. Så förbered glöggen och bjud sällskapet på riktigt god adventsfika! Bland våra tips hittar du något för alla.

Tofu, vad är det?
Vad är tofu?
av Stina på Yipin

Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.

Laga tofu
Tips och artiklar
Tillaga tofu – 7 enkla och goda sätt
av Stina på Yipin

Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.

Klimat och hälsa
Är tofu nyttigt?
av Stina på Yipin

Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.

Laga tofu
Tips och artiklar
Så lagar du krispig tofu
av Stina på Yipin

Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.

till tofuguiden!