Stinas favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 dl maizena (majsstärkelse)
  • 3–4 dl panko
  • 1 ½ dl växtbaserad grädde
  • ½–1 dl olja
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • ris eller couscous
  • sweet chilisås

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Skär tofun i kuber och häll upp maizena, panko och växtbaserad grädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
  2. Doppa en av tofukuberna först i maizena, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
  3. Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills gyllene och krispiga.
  4. Servera dina panerade tofu nuggets med sweet chilisås och couscous eller ris. Njut!

 

Woho! Nu vet du hur du lagar panerad tofu med panko, maizena, grädde. Det är ett av flera knep för att få tofun riktigt krispig. Om du vill ta del av fler knep, kolla in vår artikel: Så lagar du krispig tofu.

 

I detta recept använder vi vår fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.