Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

Sommarrullar

  • 230 g Yipin extra fast tofu naturell
  • neutral olja till stekning
  • 1 ½ msk ljus sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 rispapper
  • 3 port glasnudlar
  • 4 morötter
  • 2 avokado
  • romansallad
  • 1 gurka
  • ¼ rödkålshuvud

 

Tillbehör

  • sötsur sås
  • koriander

 

Tips!

Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Torka av tofun med en kökshandduk och skär sedan i 1 cm tjocka stavar. Värm en stekpanna med neutral olja och stek tofustavarna gyllene på medelhög-hög värme. Sänk värmen och addera sojasås och sesamolja. Stek tills tofun absorberat vätskan.
  2. Tillaga nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till jordnötssåsen i en skål.
  3. Strimla rödkål och sallad, skiva sedan övriga grönsaker i stavar.
  4. Koka upp rikligt med vatten och häll därefter i en stor skål. Låt sedan svalna tills ljummet. På en stor platt tallrik, lägg ett rispapper och blöt handen med vattnet. Massera in vatten på båda sidor av rispappret tills det mjuknar. Addera vatten vid behov.
  5. I mitten av rispappret, placera alla ingredienser likt en rektangel, ca 4 cm x 10 cm. Rulla ihop och vik till sist in kanterna. Repetera!
  6. Servera dina vegetariska vårrullar med sötsursås och toppa med koriander. Njuuut!

 

I dessa vårrullar används vår extra fasta naturella tofu, som är enkel att steka och drar åt sig smaker som ett proffs. Tofun steker du sedan krispig i olja och smaksätter med sojasås och sesamolja direkt i stekpannan. Här har du vegetariska vårrullar som är både krispiga och fyllda med smak, mums!

 

Vegetariska vårrullar kan varieras hur du vill!

Fyllningen i vietnamesiska och vegetariska vårrullar kan varieras på massor av sätt; välj dina favoritgrönsaker och doppa i alltifrån jordnötssås, sojasås till sötsur sås.