Recept av Yipin
15 min |3-4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • rapsolja
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 dl växtbaserad grädde
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 msk näringsjäst
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Topping:

  • salladslök
  • svartpeppar

Tips!

Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem eller Mat.se.

Så gör du

  1. Hacka gullöken och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
  2. Smula sönder fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
  3. Addera kryddor, näringsjäst och grädde. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
  4. Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!

 

Vår fasta naturella tofu passar perfekt i en scrambled tofu; den är fast men ändå krämig. Dessutom är den en fena på att dra åt sig alla goda smaker. Om du däremot föredrar en ännu mjukare konsistens på din scrambled tofu går det bra att använda silkesmjuk tofu istället.

 

Ett annat tips är att addera näringsjäst; en inaktiv jäst med många näringsfördelar och med en smak som påminner om ost. Näringsjäst går att hitta i välsorterade matbutiker. Om du dessutom adderar svart salt, eller kala namak, kommer din scrambled tofu smaka ännu mer likt ägg.