Scrambled tofu – vegansk äggröra
Har du hört talas om scrambled tofu? Det är den ultimata varianten på vegansk äggröra. Sagolikt god, krämig och smakrik som gör det enkelt att välja bort ägg. Om du vill göra en lyxig växtbaserad frukost, lunch eller en härlig brunchbuffé – då är detta ett måste. Eller kanske vill du ha den till högtiden istället för ägg? Servera gärna med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu så har du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”.
Har du hört talas om scrambled tofu? Det är den ultimata varianten på vegansk äggröra. Sagolikt god, krämig och smakrik som gör det enkelt att välja bort ägg. Om du vill göra en lyxig växtbaserad frukost, lunch eller en härlig brunchbuffé – då är detta ett måste. Eller kanske vill du ha den till högtiden istället för ägg? Servera gärna med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu så har du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”.
Du behöver
Så gör du
- Hacka gullöken och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
- Smula sönder fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
- Addera kryddor, näringsjäst och grädde. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
- Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!
Vår fasta naturella tofu passar perfekt i en scrambled tofu; den är fast men ändå krämig. Dessutom är den en fena på att dra åt sig alla goda smaker. Om du däremot föredrar en ännu mjukare konsistens på din scrambled tofu går det bra att använda silkesmjuk tofu istället.
Ett annat tips är att addera näringsjäst; en inaktiv jäst med många näringsfördelar och med en smak som påminner om ost. Näringsjäst går att hitta i välsorterade matbutiker. Om du dessutom adderar svart salt, eller kala namak, kommer din scrambled tofu smaka ännu mer likt ägg.