Stinas favoritrecept
15 min |3-4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • rapsolja
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 dl valfri matgrädde
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 msk näringsjäst eller parmesan
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt eller 1 tsk svart salt (kala namak) för extra äggig smak

Topping

  • salladslök
  • svartpeppar

Tips!

Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Hacka gul lök och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
  2. Häll i silkestofun i pannan och hacka den i mindre bitar med en stekspade. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
  3. Addera kryddor, näringsjäst/parmesan och grädde. Låt puttra i 5-10 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
  4. Toppa med svartpeppar, salladslök och näringsjäst/parmesan. Servera och njut!

 

Din nya favorit?

Vår silkestofu passar perfekt i en scrambled tofu; den är mjuk och krämig som hackas enkelt med en gaffel. Dessutom är den en fena på att dra åt sig massor av smak, direkt i stekpannan. Om du däremot föredrar en lite fastare konsistens på din scrambled tofu så går det också bra att använda fast tofu naturell istället.

 

Svart salt (kala namak) för en äggigare smak

Vill du ha äggigare smak? Addera svart salt (kala namak) så kommer din scrambled tofu smaka ännu mer likt ägg. Det är ett naturlgit svart bergssalt som ofta används inom det indiska köket och i vegansk matlagning. Du hittar kala namak i välsorterade matbutiker, hälsobutiker eller på Drakfrukt.se.