Marinad till tofu och tempeh
Söker du efter en god marinad till tofu eller tempeh? Då har du verkligen hittat rätt! Den här marinaden har en fyllig smak av vitlök, sesamolja och sojasås. En smakupplevelse som för dig till Asien helt enkelt. Servera till ris och grönsaker, bulgur eller i färska vårrullar. Mums!
Söker du efter en god marinad till tofu eller tempeh? Då har du verkligen hittat rätt! Den här marinaden har en fyllig smak av vitlök, sesamolja och sojasås. En smakupplevelse som för dig till Asien helt enkelt. Servera till ris och grönsaker, bulgur eller i färska vårrullar. Mums!
Du behöver
- 230 g Yipin extra fast tofu eller naturell tempeh
- 2 msk japansk sojasås
- 1 msk olja
- 2 tsk agavesirap eller annan sötning
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- en nypa chiliflakes
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk vatten
- 1 msk limejuice
- 2 msk majsstärkelse
- salt och peppar
Psst! Dubbla receptet för 400 g Yipin naturell tofu.
-
Tillbehör
- salladslök
- sesamfrön
Tips!
Handla Yipin extra fast tofu på Mathem.
Så gör du
- I en skål, blanda alla ingredienser för din marinad till tofu/tempeh förutom majsstärkelse.
- Dela tofun i ca 1 ½ cm stora kuber eller använd färdigtärnad tempeh. Lägg kuberna i skålen med plastfilm eller lock över. Låt stå i kylskåp i minst 20 min, eller längre för djupare smak.
- Häll av marinaden i en separat skål (spara den). Vänd runt marinerad tofu eller tempeh i majsstärkelsen.
- Stek i en stekpanna på hög värme med lite olja tills du fått en fin krispig yta. Sänk värmen och stek bitarna i resten av marinaden en kort stund.
- Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera med valfria tillbehör, såsom ris och ugnsrostade grönsaker.
I detta recept använder vi extra fast naturell tofu, men det går också bra att använda vår naturella tempeh. Båda har en extra fast konsistens, vilket gör att de drar åt sig smaker som riktiga proffs och får en krispig yta på ett kick. Marinera ditt valda protein i cirka 20 minuter, gärna ännu längre för djupare smak.
Denna marinad till tofu och tempeh tar smaklökarna till Asien, där tofun och tempeh får en given plats till ris, bulgur, grönsaker eller som fyllning i vietnamesiska vårrullar.