Jennys favoritrecept
30 min |3-4 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh naturell
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • rispapper
  • risnudlar
  • morötter
  • rödkål
  • avokado
  • koriander
  • Tillbehör
  • sesamfrön
  • sweetchili sås

Tips!

Köp Yipin tempeh naturell på Mathem.

Så gör du

  1. Stek tempeh på medelhög värme i sojasås och sesamolja tills den får stekyta.
  2. Tillaga risnudlar enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Strimla alla grönsaker.
  4. Koka upp vatten och häll i en stor skål eller stekpanna. Låt svalna en aning. Blöt ett rispapper åt gången i det kokade vattnet.
  5. När rispappret mjuknat, lägg över på en tallrik och fyll rispappret med alla ingredienser. Rulla och vik in kanterna.
  6. Servera dina färska vårrullar med sweetchili sås och toppa med sesamfrön. Njut!

 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ganska outforskat för många här i Sverige. Proteinet har dock fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Vår tempeh naturell görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd med en lätt nötaktig smak. Du smaksätter den precis som du vill för att sedan enkelt steka den krispig.