Recept av Sofia Klasson
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu naturell
  • 2 portioner valfria nudlar (här används sjögräsnudlar)
  • 50 g sockerärter
  • 1 morötter
  • ¼ gurka
  • ½ mango

 

Marinad till nudlar

  • 1 msk ljus japansk sojasås
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • ½ msk rapsolja
  • ca ½ dl färsk mynta, finhackad

 

Panering till tofu

  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk bjäst (näringsjäst) 
  • ½ tsk paprikapulver
  • ca 1 krm salt
  • ¼ dl växtbaserad dryck (t ex. havre)

 

Tips!

Köp Yipin extra fast tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Tillaga nudlar enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan av.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg sedan nudlarna i en större skål. Blanda ihop med marinaden och låt därefter stå kylt.
  3. Dela tofun i ca 1 cm x 2 cm stora rektanglar. Lägg därefter tofun i en burk eller matlåda som du kan stänga med ett lock. Häll ner växtdrycken på tofun, stäng sedan locket och skaka om.
  4. I en separat bunke, blanda ihop de torra ingredienserna till paneringen. Öppna lådan, häll ner paneringen, stäng locket och skaka till sist om försiktigt så alla tofubitar blir täckta.
  5. Stek din panerade tofu i rikligt med olja på medelhög-hög värme till den blir gyllene och krispig på alla sidor.
  6. Strimla gurka, morötter, mango och sockerärtor, finhacka mynta. Blanda ned allt tillsammans med nudlarna.
  7. Servera i två djupa skålar och toppa med panerad tofu, färskpressad lime och mynta. Njuuut!

 

Krispigt och fräscht, eller hur? Det här receptet på asiatisk sallad med nudlar har matinspiratören och Yipin-ambassadören Sofia Klasson tagit fram! Hon gör vegansk mat både god och enkel genom sina enkla recept på bloggen vågavegan.se samt Instagram @vågavegan. Låt dig inspireras!

 

Tips! Vi rekommenderar att du väljer Yipin extra fast tofu naturell till denna rätt. Den drar åt sig smaker som ett riktigt proffs och behöver inte pressas på vatten. Tofun steks enkelt gyllene och krispig och tillsammans med soja-nudlarna, nango och mynta blir den härligt smakrik. Pricken över i:et är dessutom lime och mynta vid servering, mums!