Recept av Yipin
45 min |6 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 125g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 broccolihuvud
  • 1 gul lök
  • 200g körsbärstomater
  • 200g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl valfri vispgrädde
  • 2 dl valfri riven ost
  • salt och peppar

Tips!

Köp Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

Så gör du

  1. Blanda rumsvarmt smör och mjöl till en smuldeg i en matberedare. Tillsätt vatten och salt. Arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i 30 minuter och sätt ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Skiva löken och strimla tofun. Skär broccolin i mindre buketter och stek lök, tofu och broccoli tills gyllene. Lägg allt i pajskalet. Spara lite tofu till topping.
  5. Vispa silkestofu, vispgrädde, riven ost, salt och peppar med elvisp. Häll fyllningen i pajskalet. Fördela resten av den alspånsrökta tofun över pajen tillsammans med halverade körsbärstomater.
  6. Grädda mitt i ugnen ca. 45 min. När pajen fått en gyllene yta, stäng av ugnen och låt pajen stå på eftervärme i 10 min. Servera sedan din smakrika vegetariska paj med en god sallad. Mums!

 

Broccolipaj = receptet till ditt hjärta? 💛

Heja dig! Nu har du lagat en riktigt smakrik vegetarisk paj med broccoli; den ultimata rätten när många magar ska mättas eller när många matlådor ska preppas.

Vi hoppas även att du gillade vår alspånsrökta tofu (läs: det bästa alternativet till korv, bacon och skinka!) i denna paj. Vi är faktiskt väldigt stolta över att röka tofun på äkta vis med svenskt alspån. Och som alltid så görs tofun i vår egen lilla fabrik i Vallentuna.

Tips! Toppa pajen med alspånsrökt tofu innan du ställer in den i ugnen för extra krisp. Och du! Visst fungerar silkestofu alldeles utmärkt istället för ägg i pajstanningen? Gott och (klimat)smart!