Recept av Yipin
ca 1h |6 portioner

Du behöver

  • Pajdeg

  • 125 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 200 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl växtbaserad riven ost
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • rapsolja

Tips!

Köp Yipin alspånsrökt tofu på Mathem eller Mat.se.

Så gör du

  1. Blanda rumsvarmt smör och mjöl till en smuldeg i en matberedare. Tillsätt vatten och salt. Arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter mitt i ugnen.
  4. Hacka och fräs löken i olja. Tärna alspånsrökt tofu. Lägg tofun och löken i pajskalet. Spara lite tofu till topping.
  5. Med elvisp, vispa ihop silkestofu, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll detta över den alspånsrökta tofun och löken. Fördela resten av den alspånsrökta tofun över pajen.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i 10 minuter. Ta ut och servera vegansk paj med en god sallad. Mums!

 

Med alspånsrökt tofu tillför du god konsistens och rökig umami-smak till vilken paj som helst. Om du dessutom toppar pajen med alspånsrökt tofu innan du sätter in den i ugnen adderar du härligt krisp. Silkestofu fungerar dessutom perfekt som vegansk pajstanning.