Lisas favoritrecept
45 min |6 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • 400 g penne pasta
  • 1 dl växtbaserad matgrädde
  • 2 dl växtbaserad mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 2 dl valfri riven ost
  • ev. valfri mozzarella
  • Tillbehör

  • färsk basilika

Tips!

Handla Yipin örtmarinerad tofu på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär tofun i tunna kvadrater. Värm på en stekpanna med olja och stek tofun på medelhög värme tills den fått en krispig yta.
  3. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet. I kastrullen, tillsätt matlagningsgrädde, mjölk, vitlök, soltorkade tomater samt salt och peppar. Vänd till sist ner hälften av osten och rör om i några minuter på medelhög värme på spisen.
  4. Blanda i ¾ av den stekta tofun i pastan och häll ned allt i en ugnsfast form. Toppa med resten av osten och tofun. Valfritt: toppa även med några skivor mozzarella. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, eller tills gratängen fått lite färg.
  5. Servera vegansk pastagratäng direkt och toppa med färsk basilika!

 

Kombinationen krispig örtmarinerad tofu, pasta al dente och ost är klockren. Prova det här receptet så får du se! Stjärnan i gratängen är vår svensktillverkade örtmarinerade tofu som vår familj tillverkar i Vallentuna utanför Stockholm. Tofun har en extra fast konsistens och är enkel att tillaga krispig. Dessutom har den en fyllig marinad av sojasås, vitlök, basilika och timjan.

Örtmarinerad tofu passar perfekt i italienska rätter; alltifrån vegansk pastagratäng och krämig tomatpasta till topping på pizza. Vi garanterar att det kommer bli en matupplevelse utöver det vanliga. Smaklig spis!