Alspånsrökt tofu
God i pasta & som pålägg
Alspånsrökt tofu? Javisst! Vi har rökt vår tofu med svenskt alspån, på samma sätt som man gör med skinka! På äkta vis med andra ord, helt utan aromer. Och vet du vad? Det blev supergott. Kombinationen umami, rökig smak och extra fast konsistens gjorde att falukorven i stroganoffen rök direkt. Baconet i carbonaran också. Och när vi skivade den på mackan svimmade vi nästan. Vi är så stolta!
Yipin alspånsrökt tofu är tillverkad i Sverige, av EU-ekologiska sojabönor.
SOJABÖNOR* odlade inom EU (65%), vatten, SOJASÅS* (SOJABÖNOR*, VETE*), örtsalt* (basilika, oregano), mineralsalt, svenskt alspån.
*Ekologisk.
Vete i sojasåsen blir glutenfri under fermentering. Källa: Livsmedelsverket.
*Innehåller inte lök eller selleri.
Energi/kJ 602
Energi/kcal 144
Fett 7,6 g
– Varav mättat fett 1,2 g
Kolhydrater 0,6 g
– Varav sockerarter 0,5 g
Protein 16,4 g
Salt 1 g
Tärna och stek alspånsrökt tofu i 5-10 minuter tills den blir krispig. Rör sedan ner den i carbonaran eller annan favoritpasta. Vem behöver bacon, liksom? Du kan även skiva tofun tunt med en osthyvel och ät som pålägg på mackan. Vi lovar att det är hur gott som helst. Vill du sätta extra guldkant på frukosten eller mellanmålet? Skiva alspånsrökt tofu tunt och knaperstek den, och vips så har du gjort vegobacon också!
Psst! Gustav Johansson, även kallad Jävligt Gott, har också ett smarrigt recept på carbonara med Yipin alspånsrökt tofu. Receptet är från Gustavs kokbok Vego i Världsklass.
Recept med alspånsrökt tofu
Behöver du inspiration? Välkommen att hitta dina favoritrecept med vår alspånsrökta tofu!