Asiatisk nudelsallad med marinerad tofu
Fräsch, enkel och smakrik! Asiatisk nudelsallad är en god och kall nudelrätt med krispiga grönsaker som tillagas på bara 15 minuter(!). Den är dessutom fylld av protein och näring tack vare sojamarinerade tofun, som enkelt steks krispig. Toppa till sist med hackade jordnötter och färsk mynta så är du redo att njuuuta!
Fräsch, enkel och smakrik! Asiatisk nudelsallad är en god och kall nudelrätt med krispiga grönsaker som tillagas på bara 15 minuter(!). Den är dessutom fylld av protein och näring tack vare sojamarinerade tofun, som enkelt steks krispig. Toppa till sist med hackade jordnötter och färsk mynta så är du redo att njuuuta!
Du behöver
- 230 g Yipin tofu sojasås & ingefära – eller marinera naturell tofu själv*
- 2 msk ljus sojasås
- 2 dl hackad rödkål
- 2 dl hackad vitkål
- 1 morot
- 2 portioner risnudlar
- 1 msk neutral olja
- 1 msk sesamolja
- limejuice från ½ lime
- salt och peppar
Tillbehör:
- färsk koriander
- färsk mynta
- hackade jordnötter
Tips!
Se vilka butiker som har produkten här.
Så gör du
- Skiva tofun i 1 cm breda skivor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek skivorna gyllene i neutral olja och ljus sojasås.
- Strimla rödkål och vitkål, skiva morötterna i tunna stavar. Lägg dem i en bunke och blanda ihop rödkål, morötter och vitkål. Tillsätt sedan neutral olja, sesamolja och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
- Tillaga risnudlar enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ihop nudlarna med grönsaksblandningen och lägg din nudelsallad på en tallrik.
- Lägg på den stekta tofun på din nudelsallad och toppa med färsk koriander, färsk mynta och hackade jordnötter. Psst! Tillsätt gärna lite chili för extra hetta.
Asiatisk nudelsallad – fräsch & snabblagad!
Visst var vårt recept både gott och enkelt? Dessutom är den redo att ätas på bara 15 minuter!
En marinerad nyhet! Här använder vi vår sprillans nya marinerade tofu som har en fyllig smak av sojasås och ingefära. Den passar utmärkt i en chow mein och andra asiatiska rätter, istället för kyckling, till exempel.
*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och även en tesked sesamolja i pannan. Gott!!
Fler asiatiska favoriter
Upptäck tofuns alla möjligheter
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.
Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.