Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin tofu sojasås & ingefära – eller marinera naturell tofu själv*
  • neutral olja
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 dl hackad rödkål
  • 2 dl hackad vitkål
  • 2 dl haricot verts
  • 2 morötter
  • 2 portioner risnudlar
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • limejuice från ½ lime
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • färsk koriander
  • färsk mynta
  • hackade jordnötter

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

 

Så gör du

  1. Skiva tofun i 1 cm breda skivor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek skivorna gyllene i neutral olja och ljus sojasås.
  2. Skiva tofun i 1 cm breda skivor. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek gyllene i olja och sojasås.
  3. Tillaga nudlar enligt instruktioner. Strimla morot, rödkål, vitkål och tillagad haricot verts – eller använd en färdig kålmix. Lägg i allt i en bunke och blanda ihop med sesamolja, risvinäger och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg på den stekta tofun på din nudelsallad och toppa med färsk koriander, färsk mynta och hackade jordnötter. Psst! Tillsätt gärna lite chili för extra hetta.

 

Asiatisk nudelsallad – fräsch & snabblagad!

Visst var vårt recept både gott och enkelt? Dessutom är den redo att ätas på bara 15 minuter!

 

En marinerad nyhet! Här använder vi vår sprillans nya marinerade tofu som har en fyllig smak av sojasås och ingefära. Den passar utmärkt i en chow mein och andra asiatiska rätter, istället för kyckling, till exempel.

*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och även en tesked sesamolja i pannan. Gott!!