Lukas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin extra fast tofu naturell (limited edition!)
  • 2 msk majstärkelse
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 salladslökar
  • 1 ½ dl jordnötter
  • neutral olja

Kung pao-sås

  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 msk kinesiskt sojasås (mörk)
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sichuanpeppar (mortlad)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 cm riven ingefära
  • ½-1 röd chili
  • 1 msk majsstärkelse

 

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär tofun i 2 cm stora kuber och vänd sedan i majsstärkelse, t ex. i en bunke. Skiva härefter paprika i medelstora bitar och hacka salladslök.
  3. Stek tofu och paprika i olja tills tofun fått en gyllenbrun färg och paprikan mjuknat något. I slutet av stektiden, addera jordnötter.
  4. I en skål, blanda samman alla ingredienserna för såsen utom sichuanpeppar, vitlök och ingefära. Mortla sichauanpeppar, finhacka röd chili samt riv vitlök och ingefära. I en stor panna, stek tillsammans i lite olja på medelhög värme. Efter några minuter, tillsätt såsen samt majsstärkelse. Blanda om och låt puttra på låg värme tills såsen tjocknat.
  5. Addera den stekta tofun och grönsakerna i pannan, samt hälften av jordnötterna och salladlsöken. Blanda därefter om och låt värmas upp i någon minut.
  6. Servera din kung pao tofu med ris och toppa med jordnötter och salladslök. Mums!

 

Kung pao – favorit i Kina 

Visst var det gott? Detta är vår take på kung pao tofu, en rätt som är en stor favorit i vår familj i flera decennium! I detta recept använder vi krispiga tofukuber istället för kyckling, och vi är övertygade om att typ alla kommer älska det.

Precis som kyckling behöver tofu smaksättas och marineras för att nå sin fulla potential. Tofun är alltså en utmärkt ersättare till kyckling, och dessutom är det klimatsmart och växtbaserat på köpet. Bra va!?

 

Extra fast tofu i storpack

400 g extra fast tofu är vår senaste nyhet. Denna tofu håller ihop i vått och torrt tack vare sin extra fasta konsistens (surprise!). Detta betyder också: extra lätt att tillaga, högre proteinhalt och mer tuggmotstånd. Vår naturella tofu har en neutral grundsmak och kan bli precis vad du vill.

 

Psst! Du kan också använda vår fasta naturella tofu istället för en extra fast tofu. Då rekommenderar vi att torka av tofun med en kökshandduk och pressa ur lite vatten från innan tillagning. Det gör att den blir fastare i konsistensen och mer lättlagad.