Johannas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära – eller marinera naturell tofu själv*
  • neutral olja
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • ½ vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 250g woknudlar (2 av 4 bundles)

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Köp Yipin tofu soja & ingefära på Mathem.

Så gör du

  1. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
  2. Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär tofun i 1 x 2 cm stora bitar.
  3. I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i neutral olja tills den fått stekyta. Tillsätt hälften av den japanska sojan (1 msk) samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Stek lite till och lägg sedan undan tofun på en tallrik.
  4. I samma panna, addera olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den japanska sojasåsen (1 msk), vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
  5. Koka woknudlar i saltat vatten i 4 min. Vänd i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om och låt värmas upp i någon minut.
  6. Servera din chow mein och toppa med salladslök och sesamfrön!

 

Chow mein – en kinesisk favorit

Visst var vårt recept både gott och enkelt? Inte så konstigt att chow mein är en storfavorit i Kina. Sojasås + nudlar + krispiga grönsaker kan ju inte bli annat än succé!

 

En marinerad nyhet! Här använder vi vår sprillans nya marinerade tofu som har en fyllig smak av sojasås och ingefära. Den passar utmärkt i en chow mein och andra asiatiska rätter, istället för kyckling, till exempel.

*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och en tesked sesamolja i pannan. Gott!!