Johannas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin marinerad tofu (limited edition!) – eller marinera naturell tofu själv*
  • neutral olja
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • ½ vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 portioner nudlar (t. ex. ramen eller äggnudlar)

 

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

Så gör du

  1. Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär tofun i 1 x 2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
  2. I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i lite neutral olja. Tillsätt hälften av den ljusa sojasåsen samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Fortsätt att steka tills tofun blivit gyllenbrun och fått yta, och lägg sedan undan tofun på en tallrik.
  3. I samma panna, addera därefter olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den ljusa sojan, vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om och låt värmas upp i någon minut.
  5. Servera din chow mein och toppa med salladslök och sesamfrön!

 

Chow mein – en kinesisk favorit

Visst var vårt recept både gott och enkelt? Inte så konstigt att chow mein är en storfavorit i Kina. Sojasås + nudlar + krispiga grönsaker kan ju inte bli annat än succé!

 

En marinerad nyhet! Här använder vi vår sprillans nya marinerade tofu (limited edition) som har en fyllig smak av sojasås och ingefära. Den passar utmärkt i en chow mein och andra asiatiska rätter, istället för kyckling, till exempel.

*Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och en tesked sesamolja i pannan. Gott!!