Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 1,5 dl Umami soja & shiitake
  • 230g Tofu soja & ingefära / valfritt protein
  • neutral olja
  • 100g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • salt och peppar
  • 1 dl jordnötter
  • 2 port. ris

Tillbehör

  • färsk koriander
  • chiliflakes

Tips!

Köp Yipin tofu soja & ingefära på Mathem.

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa ur vatten i någon minut.
  3. Skär tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt och skär paprika i medelstora bitar (eller använd färdig, fryst wokmix).
  4. I en wokpanna på medelhög värme, rosta jordnötter i några minuter och lägg åt sidan. Addera sedan olja, tofu och 1 dl umamisås. Stek tofun gyllene på alla sidor i totalt ca. 10 minuter. Lägg tofun åt sidan.
  5. Tillsätt alla grönsaker, riven ingefära och riven vitlök i pannan och stek i olja på medelhög värme tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i tofun försiktigt, tillsammans med 0,5 dl umamisås. Låt sjuda någon minut.
  6. Servera din wok med ostronsås med ris och toppa med jordnötter, koriander samt chiliflakes. Njut!

 

Wok med ostronsås…utan ostron?

Det stämmer! Vår nya umamisås med smak av soja & shiitake har en djup och fyllig smak, och är det perfekta växtbaserade substitutet för ostronsås. Den är inte bara perfekt som woksås, du är även grym som topping, dipp eller glaze till valfritt protein 👩‍🍳 Du hittar vår umamisås på ICA, Willys, Hemköp och City Gross.