Lukas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh teriyaki (alt. tempeh naturell*)
  • 0,5-1 dl Yipin teriyakisås original
  • 1,5 dl ris
  • neutral olja
  • ½ broccolihuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 dl sockerärtor
  • salt

Tillbehör:

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Skär broccolin i buketter och strimla paprikan. Värm en panna med neutral olja och stek tempehn på hög värme i 2-3 minuter. Addera broccoli, paprika och sockerärtor och låt steka lite till. Häll sedan i all teriyakisås från förpackningen och blanda om. Salta efter smak.
  3. Servera din teriyaki wok med ris och toppa med salladslök samt sesamfrön. Mumsigt värre!

 

Nu har du en riktig pangmiddag klar på bara 20 min! Här används tempeh som är en växtbaserad och fermenterad råvara gjord på proteinrika sojabönor. Proteinet är ett ypperligt alternativ till kyckling i asiatiska rätter, dessutom är det proteinrikt, ja hela 20 g protein per 100 g!

 

Nyhet: Tempeh goes teriyaki!

Tempeh teriyaki är vårt nyaste tillskott i tempeh-familjen. Den är marinerad i fyllig sojasås, vitlök, ingefära och sirap som för smaklökarna till Asien. Proteinrik, schysst mot magen och fylld av järn och fibrer. Toppen va? Den har dessutom fast konsistens som gör den enkel att tillaga; stekfärdig och god varm såväl som kall. Du hittar den på Stora Coop!

 

*Det går även utmärkt att använda vår naturella tempeh i en tempeh wok. Under stekning, smaksätt med egen teriyakisås eller 1 tsk sojasås och 1 tsk sesamolja. Gott!