Jocelines favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin naturell fast tofu
  • 3 dl ris (gärna jasmin)
  • neutral olja
  • 1 ½ röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 ½ dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 3 msk japansk sojasås
  • 2 tsk sesamolja
  • salt och peppar

 

Tillbehör

  • lime
  • sriracha
  • salladslök

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Hacka morötter och paprika, dela tre fjärdedelar av tofun i 1 cm stora kuber. Stek tillsammans med ärtor i neutral olja på medelhög värme, tills allt fått fin stekyta.
  3. Under tiden det steks, hacka vitlök och gul lök smått. Tillsätt i pannan tillsammans med japansk soja och sesamolja.
  4. I en skål, smula resten av tofun med en gaffel och lägg i pannan tillsammans med riset. Stek i några minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera din fried rice med tofu och toppa med lime, sriracha och salladslök. Mumma!

 

I detta recept på fried rice med tofu så använder vi fast tofu naturell, som vår familj tillverkar i Vallentuna utanför Stockholm. Tofun är fast i konsistensen och kan med fördel marineras eller tillagas direkt.

Fried rice med tofu – klassiker gone vego!

I denna fried rice är tofun ett utmärkt alternativ till äggröra som finns i en klassisk fried rice. Tofun smulas och steks likt äggröra för att få en snarlik konsistens. Här tillagas även krispiga tofukuber som växtbaserat alternativ till kött eller räkor. Tofun tar efter smak av sojasås och vitlök i pannan; gott är bara förnamnet!