Jocelines favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin naturell fast tofu
  • 3 dl ris (gärna jasmin)
  • neutral olja
  • 1 ½ röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 ½ dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 3 msk japansk sojasås
  • 2 tsk sesamolja
  • salt och peppar

 

Tillbehör

  • lime
  • sriracha
  • salladslök

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen (detta kan du med fördel göra dagen innan, för ännu snabbare middag!)
  2. Härefter hackar du morötter och paprika. Dela sedan tre fjärdedelar av tofun i 1 cm stora kuber och stek allt tillsammans med ärtor i neutral olja på medelhög värme, tills allt fått fin stekyta.
  3. Under tiden det steks, hacka vitlök och gul lök smått. Tillsätt sen löken i pannan tillsammans med japansk sojasås och sesamolja.
  4. I en skål, smula resten av tofun med en gaffel och lägg i pannan tillsammans med riset. Stek det sedan i några minuter till och smaka också av med salt och peppar.
  5. Servera fried rice med tofu och toppa sist med lime, salladslök och gärna sriracha. Njut!

 

I detta recept på tofu fried rice använder vi fast tofu naturell, som vår familj tillverkar i Vallentuna utanför Stockholm. Tofun är fast i konsistensen och kan till exempel tillagas direkt i stekpannan med valfri smaksättning.

Fried rice med tofu – en kinesisk klassiker!

Ägg och kött eller räkor är de klassiska proteinerna i en fried rice, men vi använder gärna tofu. Här är tofun ett utmärkt alternativ till äggröra, där tofun smulas och steks för att få till den där äggiga konsistensen. Som alternativ till köttet steks tofukuber krispiga som tar smak av sojasås och vitlök i pannan. Gott är bara förnamnet!