Sallys favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Yipin Umamisås
  • 1 gul lök
  • 500g valfri färs
  • 1 salladslök
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 port. risnudlar
  • olja

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Så gör du

  1. Hacka löken och stek på medelhög värme tills gyllene. Tillsätt sedan färsen och stek tills den fått yta. Under tiden, koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i umamisås och vatten. Salta och peppra efter smak. Rör om och låt sjuda i några minuter.
  3. Vänd ner de kokta nudlarna i såsen. Toppa med hackad salladslök och sesamfrön, servera och njut av en krämig asiatisk köttfärssås!

 

Psst!

Denna köttfärssås tar bara 20 minuter att laga och är perfekt som roligare lunchlådemat till skolan eller jobbet, eller som en lättlagad middag för soffpotatisdagar. Rätten görs med valfri färs och vår smakrika umamisås som passar alla smaklökar. Vi serverar vår asiatiska köttfärssås med lååånga nudlar, något som representerar ett långt liv enligt kinesisk tradition.

 

Tips!

Sugen på efterrätt till köttfärssåsen? I Kina äter man inte sällan tofu som dessert; det kallas tofu pudding och är silkeslen tofu i en söt soppa. Det kanske känns lite väl ”out there”, så vad sägs om chokladmousse istället? Njut av denna krämiga asiatiska köttfärssås med nudlar och avrunda med en enkel chokladmousse gjord med vår silkesmjuka tofu.