Asiatiska köttbullar med ris
Asiatiska köttbullar; Sveriges nya favoriträtt? Vi älskar ju både köttbullar och asiatisk mat, och då blir 1+1 plötsligt 3. Hemligheten bakom detta recept är vår färdiga umamisås som gör köttbullarna extra saftiga och smakrika, och extra enkla att göra. Toppa med sesamfrön, salladslök och chili för en ännu tydligare asiatisk touch.
Asiatiska köttbullar; Sveriges nya favoriträtt? Vi älskar ju både köttbullar och asiatisk mat, och då blir 1+1 plötsligt 3. Hemligheten bakom detta recept är vår färdiga umamisås som gör köttbullarna extra saftiga och smakrika, och extra enkla att göra. Toppa med sesamfrön, salladslök och chili för en ännu tydligare asiatisk touch.
Du behöver
- 1 ½ dl Yipin Umamisås
- 500g formbar färs eller 500g valfri färs + 1 ägg + ½ dl ströbröd
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ½ msk ingefärspulver
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 4 port. ris
Tillbehör
- salladslök
- sesamfrön
- chili
Så gör du
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg färsen i en bunke. Blanda i pressad vitlök, ingefära och ½ dl hoisinsås till färsen. Rulla köttbullarna och stek i olja, på medelhög värme tills de fått fin färg och stekyta.
- Häll över 1 dl hoisinsås och vatten. Vänd om och låt sjuda i 3-5 min tillsammans med köttbullarna.
- Servera med ris och broccoli. Toppa dina asiatiska köttbullar med salladslök, sesamfrön och chili för extra hetta.
Asiatiska köttbullar for the win!
För visst var det både gott och enkelt? Tack vare den färdiga umamisåsen får köttbullarna en djup och samtidigt mild smak som hela familjen kan älska.
Hemligheten bakom de smakrika köttbullarna är vår smakrika sås Umami Soja & shiitake. Med en fyllig sojasås och smakrik shiitakesvamp får vår umamisås en djup smak som förgyller varje maträtt. Perfekt som woksås, marinad/glaze, topping eller som växtbaserat alternativ till ostronsås. Och den är inte bara god till färs. Prova den till valfritt protein såsom tofu, tempeh eller lax. Eller varför inte till svamp och grönsaker? Mums!