Asiatiska köttbullar med ris
Asiatiska köttbullar; Sveriges nya favoriträtt? Vi älskar ju både köttbullar och asiatisk mat, och då blir 1+1 plötsligt 3. Hemligheten bakom detta recept är vår färdiga hoisinsås som gör köttbullarna extra saftiga och smakrika, och extra enkla att göra. Toppa med sesamfrön, salladslök och chili för en ännu tydligare asiatisk touch.
Asiatiska köttbullar; Sveriges nya favoriträtt? Vi älskar ju både köttbullar och asiatisk mat, och då blir 1+1 plötsligt 3. Hemligheten bakom detta recept är vår färdiga hoisinsås som gör köttbullarna extra saftiga och smakrika, och extra enkla att göra. Toppa med sesamfrön, salladslök och chili för en ännu tydligare asiatisk touch.
Du behöver
- 1 ½ dl Yipin hoisinsås chili & sesam
- 500g formbar färs eller 500g valfri färs + 1 ägg + ½ dl ströbröd
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ½ msk ingefärspulver
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 4 port. ris
Topping
- salladslök
- sesamfrön
- chili
Så gör du
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg färsen i en bunke. Blanda i pressad vitlök, ingefära och ½ dl hoisinsås till färsen. Rulla köttbullarna och stek i olja, på medelhög värme tills de fått fin färg och stekyta.
- Häll över 1 dl umamisås och vatten. Vänd om och låt sjuda i 3-5 min tillsammans med köttbullarna.
- Servera med ris och broccoli. Toppa dina asiatiska köttbullar med salladslök, sesamfrön och chili för extra hetta.
Asiatiska köttbullar for the win!
För visst var det både gott och enkelt? Tack vare hoisinsåsen får köttbullarna mycket smak och lite sting från chilin. Vår hoisinsås med chili & sesam är perfekt som woksås, marinad/glaze, topping eller som dippsås. Och den är inte bara god till köttbullar; prova den till valfritt protein såsom kyckling, tofu, lax eller tempeh. Eller varför inte till svamp och grönsaker? Mums!